CarGo besplatan za roditelje i decu koja se leče od raka i borave u NURDOR-u

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

20.06.2019

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana "CarGo" potpisao je danas Protokol o saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka "NURDOR" čime će CarGo usluga biti potpuno besplatna za roditelje i njihovu decu koja se leče od malignih bolesti u Beogradu.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Vučić sa  Jolandom Kororom

Vučić je prilikom potpisivanja sporazuma sa predsednicom NURDOR-a Jolandom Kororom rekao da je cilj ove saradnje unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka i istakao da je ovo najmanje što "CarGo" može da uradi i tako pomogne deci i roditeljima u teškoj životnoj borbi.

- Najveća podrška deci koja obolevaju od najtežih bolesti jesu upravo roditelji koji moraju da budu uz njih dok se leče. NURDOR porodicama pruža pomoć kada dovedu decu na lečenje u Beograd, tako što im obezbeđuje smeštaj i sveobuhvatnu podršku. Međutim, zbog ograničenih materijalnih uslova teško je da porodicama obezbede prevoz 24 sata. Zato su pozvali nas u Udruženju ‘CarGo’ i zatražili pomoć, a mi smo veoma ponosni što ovim porodicama olakšavamo svakodnevnu borbu - rekao je Vučić.

On je dodao da je akcija pružanja besplatnih CarGo usluga za porodice počela pre dva meseca, a da su nakon probnog perioda koji je mnogo značio porodicama, CarGo i NURDOR rešili da formalizuju saradnju potpisivanjem protokola.

- Ta deca svakodnevno pokazuju veliku snagu u borbi i neodustajanju od života. Svaka podrška i pomoć roditeljima mnogo znači. Njihova borba i priča nas je podstakla da im pomognemo i verujemo da ćemo inspirisati i ostale da se uključe i pomognu koliko mogu - istakao je Vučić.

Foto: Promo foto

Korora je istakla da je podrška i pomoć koju CarGo pruža deci i roditeljima mnogo značajna jer nažalost NURDOR ima samo jednog vozača i on ne može da postigne da u svakom trenutku sva deca i roditelji stignu na vreme na terapije, dok je uz CarGo sada mnogo jednostavnije i sigurnije.

- Nažalost, dešava se vrlo često da u toku noći, vikendom i praznicima deci bude loše i da po hitnom postupku moraju da se transportuju do bolnice. U tim trenucima CarGo stigne veoma brzo i roditelji imaju veliko olakšanje, a i mi smo mnogo mirniji jer znamo da u svakom trenutku dana i noći možemo imati vas kao partnere da nam pomognete - izjavila je Korora.

Vučić je dodao da je podrška ugroženima misija Udruženja građana “CarGo” i istakao da ih je ispirisala pre svega Radovanova borba, a zatim i borba dece i roditelja iz NURDOR-a.

- Nadamo se da će ova humanitarna akcija biti inspiracija i ostalim Udruženjima, ali na prvom mestu kompanijama, da se posvete i pomognu onima kojima je pomoć neophodna - kazao je Vučić.

Udruženje CarGo najavilo je ranije nabavku kombija za osobe sa invaliditetom koji će im olakšati kretanje, a početak humanitarnih akcija ovog udruženja bila je pomoć Radovanu Samardžiću sa cerebralnom paralizom u donaciji sredstava za kupovinu kolica, a koga je nakon toga zaposlila kompanija CarGo Technologies.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading