Urnebesni video "zapalio" društvene mreže: Pogledajte novi snimak potere sa mladunčetom divlje svinje na Ušću

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

09.06.2019

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desetak lovaca, radnici "Veterine" u kombiju i nekoliko pasa koji jure prase divlje svinje, dok deca sa strane posmatraju i navijaju da mladunče pobegne, video je koji je zapalio društvene mreže.

RepublikaFoto: youtube.com/Igor Jerosimić
Potera na Ušću za mladunčetom 

Kako izgleda potera za divljim svinjama, ali i koliko su sposobne brzo da trče, najbolje se vidi na snimku objavljenom na Jutjubu.

Građani su uočili mladunče divlje svinje kako se kreće u parku Ušće, a na tragu su mu bili i lovci i radnici "Veterine".

A onda je krenula prava potera.

Mladunče velikom brzinom trči sa jednog kraja parka na drugi, lovci se više puta bacaju, ali im prase izmiče, uključuju se i psi ali slaba vajda, prasence je brzo i teško ga je uhvatiti. Na snimku se vidi i radnik "Veterine" kako drži pušku sa strelicama za uspavljivanje, ali prase je toliko brzo da čovek ne može ni da nanišani.

U poteru se uključuje i kombi, pokušava da navede prase ka lovcima ali ne uspevaju, a sve to prate deca sa strane, skaču i navijaju. Divlje prase se nije dalo, potrudilo se maksimalno, ali je na kraju i "dolijalo".

Radnik "Veterine" uspeva nekako da se baci i uhvati ga, a zatim i odnese u kombi, kako bi kasnije bilo prebačeno u rezervat.

Snimak je napravljen u četvrtak tokom dana, kada su divlje svinje tek krenule da "opsedaju" Novi Beograd, ali je za kratko vreme zadobio veliku pažnju jer je prvi pravi snimak koji opisuje teškoće sa kojima se susreću ljudi koji za njima tragaju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading