Zajedno u rešavanje migrantske krize i protiv kriminala: Stefanović se sastao sa Pelegrinijem

Autor:

Vesti

30.05.2019

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i premijer Republike Slovačke Peter Pelegrini razgovarali su danas u Beogradu sa slovačkim policijskim službenicima.

Foto: MUP Srbije
Stefanović sa slovačkim policajcima

Reč je o slovačkim policajcima, koji borave u Srbiji na osnovu  bilateralnih sporazuma sa zemljama članicama EU i projektom EU, a koji sarađuju sa srpskom policijom u borbi protiv iregularnih migracija.  

Stefanović i Pelegrini razgovarali su o policijskoj saradnji dveju zemalja, sa posebnim akcentom na unapređenje saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, kao i u oblasti vanrednih situacija i zaštite granica. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ministar je istakao da je srpska policija kredibilan međunarodni partner u borbi protiv kriminala, kao i da je Srbija u pogledu migrantske krize spremna da bude deo evropskog, zajedničkog i jedinstvenog, odgovora.  

RepublikaFoto: MUP Srbije

Stefanović se ovom prilikom zahvalio Pelegriniju na principijelnom stavu Republike Slovačke o nepriznavanju takozvanog Kosova. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading