Pančevci protestuju protiv Albanaca koji ih provociraju šiptarskim obeležjima

Autor: Alo, Republika

Vesti

21.03.2019

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani naselja Dolovo u Pančevu samoinicijatvno su se okupili ispred jedne pekare povodom provokacije vlasnika i zaposlenih koji su na društvenim mrežama objavili fotografije sa simbolom Velike Albanije - raširenim rukama koje predstavljaju crnog orla.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Vlasnici pekare žive i posluju u centru ovog pančevačkog naselja, a nezadovoljstvo Dolovaca naročito je izazvala fotografija na kojoj oni drže puške.

- Prete nam na Kosovu i Metohiji, a sada hoće da se puškaraju i ovde. Provociraju i prete nam, dok nam prodaju hleb. Šta to znači, da je i Dolovo Velika Albanija - pitali su se okupljeni na protestu, tražeći reakciju nadležnih.

Oni ističu da je nedopustivo da država ostane nema na ovakve pretnje i dopusti da se Albanci 20 kilometara od Beograda šetaju naoružani.

- Juče Kosovo - danas Dolovo! Čemu možemo da se nadamo, da li će nas i ovde ubijati, vaditi organe i maltretirati? Strahujemo za naše porodice i iskreno smo zabrinuti za bezbednost, jer oni na ovakav način direktno pozivaju na nasilje - zaključuju okupljeni na protestu u centru Dolova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading