KAKAV OTAC, TAKAV SIN: Kako živi političar Andrej Bajec, desna ruka Vuka Jeremića

Autor: istraga.rs

Vesti

01.03.2019

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjih dana u javnosti se dosta priča o Andreju Bajecu. Mnogi ga spominju kao skromnog doktora, hirurga, koji je član Narodne stranke i koji se najoštrije zalaže za borbu protiv korupcije. Međutim, šta se zapravo zna o njemu? Ko je Andrej Bajec i zašto mnogi ljudi u Srbiji smatraju da je on osoba koja nikako ne bi smela da spominje reč "korupcija"?

RepublikaFoto: istraga.rs
Andrej Bajec

Kada govorimo o Andreju Bajecu, moramo prvo spomenuti njegovog oca. Đorđe Bajec bio je direktor Kliničkog centra Srbije, za vreme vlasti Dragana Đilasa, Borisa Tadića i Vuka Jeremića. Poznato je da je upravo za vreme dok je Đordje Bajec bio direktor, proneverio više stotina miliona evra koji su bili namenjeni za kupovinu medicinskih uređaja i lečenje pacijenata. Ono što je posebno interesantno jeste to što se imovina Đorđa Bajeca procenjuje na više desetina miliona evra. Većinu te imovine on je stekao dok je bio na poziciji direktora Kliničkog centra Srbije, ustanove kroz koju godišnje prođu stotine miliona evra koje su namenjene za lečenje najtežih bolesti. Dok je Đorđe Bajec bio na čelu Kliničkog centra Srbije, ova ustanova nije kupila nijedan novi medicinski aparat. Tako je Đorđe Bajec danas navodno jedan od suvlasnika bolnice BEL MEDIC.

Kada god je prethodnih godina neko u javnost pokušao da iznese njegovu imovinsku kartu, Đorđe je veoma oštro reagovao i pretio tužbama. 

Njegov sin Andrej je član glavnog odbora Narodne stranke, predsednik opštinskog odbora Narodne stranke na Vračaru i jedan od najbližih saradnika Vuka Jeremića. Osim toga, on je i finansijer Narodne stranke. Zvanično se zalaže za borbu proti korupcije, ali neke stvari krije od očiju javnosti.

Naime, ono što nas zanima jeste kako je hirurg čija plata u Kliničkom centru Srbije iznosi oko 90.000 dinara uspeo da stekne višemilionsku imovinu? Andrej koji ima samo 32 godine živi u luksuznom stanu od 250 kvadrata koji se nalazi u centru grada. Osim toga, on je vlasnik jedne popularne beogradske teretane.

 

 

Izreka "kakav otac, takav sin" može se potpuno primeniti kada je porodica Bajec u pitanju. Andrej, poput svog oca koji vozi Porše Kajen, uživa u skupocenim automobilima i jahtama. Njegov BMW X6 vredan je sto hiljada evra.

Andrej Bajec vlasnik je luksuznog apartmana na Kopaoniku, na kojem provodi veći deo zime, uživajući na skijanju ili vozeći snoubord. Naravno, to samo u slučaju da zimu ne provodi na nekoj egzotičnoj destinaciji. Leto ipak provodi dosta "skromno" – u svom stanu u centru Budve ili na svojoj jahti "Jeanneau Prestige 42" (registracija DL 3887 AJ, brod registrovan u američkoj državi Delaver).

 

 

Istražujući o životu Andreja Bajeca saznali smo da dosta vremena provodi sa Vukom Jeremićem. Njih dvojica su često viđeni gosti najskupljih beogradskih restorana. Kako je i sam Vuk poznat kao neko ko uživa u skupim stvarima i luksuznom načinu života, svima je jasno zašto je za svog saradnika i prijatelja odabrao baš Andreja Bajeca.

Za kraj, imamo da kažemo samo da "iver ne pada daleko od klade" i da je, osim ljubavi prema medicini, Andrej od svog oca nasledio i ljubav prema novcu i lagodnom životu. Kako je svima jasno da ovaj novac nije stečen poštenim radom i platom, želimo da pitamo Andreja Bajeca odakle mu sva navedena imovina i zašto smatra da on uopšte sme da u javnosti izgovori reč korupcija?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Marija

01.03.2019 11:55

Kakav otac takav sin i ne mozemo ocekivati nista dobro ni od mladjeg Bajca.

Odgovori 13 6
Tijana

01.03.2019 11:58

Dok je narod gladovao opozicionari su ludovali i rasturali nas novac, to i danas pokusavaju.

Odgovori 14 7
Lavica

01.03.2019 12:26

Iver ne pada daleko od klade!

Odgovori 13 6
Tihi

01.03.2019 12:45

Geni su cudo, tata ga naucio na bahat zivot.

Odgovori 12 6