Udruženje sudija i tužilaca Srbije: Bez obzira na pritiske sa kojima se susrećemo, građani će dobiti efikasno pravosuđe!

Autor: Republika

Vesti

24.02.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) podržava napore Ministarstva pravde Republike Srbije u nastojanju da izradi nacrt Zakona o sprečavanju korupcije, nalazeći da je to u najboljem interesu građana Republije Srbije, kao i da se time ispunjavaju kako obaveze iz Poglavlja 23, tako i preporuke GRECO, uz jačanje Agencije za borbu protiv korupcije.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Istovremeno, UST najoštrije osuđuje pritiske na Ministarstvo pravde i državnog sekretara Radomira Ilića, na koje je ukazao tokom prve javne rasprave, nalazeći da je neprihvatljivo i apsolutno neverovatno da se pojedinci i organizacije služe takvim mehanizmima kako bi krojili određena zakonska rešenja po svojoj meri. UST napominje da se i samo, prvenstveno zbog obraćanja Agenciji za borbu protiv korupcije zbog prijave eventualnog sukoba interesa unutar Državnog veća tužilaca, ali i zbog zalaganja za izmenu Ustava Republike Srbije u oblasti pravosuđa, susreće sa pritiscima koji dolaze od pojedinih NVO i njihovih finansijera, što udruženje svakako neće sprečiti u daljem zalaganju da građani dobiju efikasno i odgovorno pravosuđe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading