Roditeljima sa 6 dece koji nemaju nikakva primanja ISKLJUČILI STRUJU!

Autor: novosti.rs

Vesti

18.02.2019

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog duga od 135.000 dinara, nevenčanim supružnicima Stevanu Milijanoviću (37), i Kristini Kojović (36), iz Kragujevca, koji podižu šestoro maloletne dece, kao podstanari, u ponedeljak je isključena - struja. Kristina i Stevan su bez posla ostali pre četiri meseca, a sada stanodavac, koji im je ustupio kuću bez finansijske nadoknade, traži da se porodica iseli do kraja meseca.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ova porodica ne može da ostvari pravo na redovnu socijalnu pomoć, jer ne mogu da prijave stalnu adresu, a deca, od osam meseci do 12 godina, zbog toga ne primaju ni dečji dodatak. Najstarijoj Milici je 12 godina, a mlađoj Mariji - 10. I dve godine mlađa Marina je školarac. "Odrasla" je i petogodišnja Katarina, koja već brine o trogodišnjem Ognjenu i osmomesečnoj Aleksandri.

- Dug za struju se uvećao jer mi poslednji poslodavac nije izmirio više plata - kaže Stevan Milijanović. - Prijavio sam ga inspekciji rada, ali dug još ne mogu da naplatim. Posle apela u dnevnim novinama, nadležni u Skupštini grada su nam izašli u susret. Supruga Kristina i dvoje dece se uspešno leče u Kliničkom centru. Nadležni u Centru za socijalni rad su nam obećali jednokratnu finansijsku pomoć, ali još ništa ne stiže. Nedaće se nagomilavaju, a u zimskoj sezoni ne mogu da nađem posao ni za dnevnicu.

 

Porodicu, sa brojnim mukama, "ne vidi" ni EPS. Kažu da se korisnik isključuje sa mreže tek posle više opomena i posle dva-tri meseca. Novinari su ih pitali da li odluka može da se preinači, bar do kraja meseca, ali su naišli na - muk. Nezvanično dodaju da shvataju problem i da bi ga rado odmah rešili, ali da zakonska procedura može da potraje i do osam dana.

I zvaničnici Kragujevca kažu da ceo proces mora da se rešava u zakonskim okvirima, te da će pomoći čim se stvore elementarni uslovi za rešavanje tog problema.

RAČUN ZA POMOĆ

RAČUN za pomoć iz inostranstva otvoren je u Vojvođanskoj banci. DEUTDEF DEUTSHE BANK AG FRANKFURT AM MAIN, DE, GERMANY accoun with instaitaution/ 100 9365289 0000 VBUBRS22 Vojvođanska banka AD Novi Sad RS. Beneficiary customer - name addres/ RS 35355000320069820130 Stevan Milijanović, Ustaničkas 244A, Beograd RS.

Dinarski tekući račun u istoj banci i na isto ime je: 355000320068844310.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading