KONAČNO! Meštani Jasenovika mogu da se vrate svojim kućama!

Autor: Tanjug

Vesti

27.01.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani sela Jasenovik kod Niša mogu da se vrate svojim kućama, jer je naredba o evakuaciji ukinuta i nadležne službe su uspele da podignu na platformu drugu, oštećenu cisternu sa amonijakom koja je iskliznula iz šina prošle subote, javio je večeras RTS.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Evakuacija u Jasenoviku

Radnici "Infrastrukture Železnice" danas su dizalicom pokušavali da bezbedno podignu oštećenu cisternu, koja je zajedno sa tovarom teška 70 tona.

Zbog jakog mraza podizanje cisterne na platformu bilo je otežano, ali su u tome uspeli u kasnim večernjim satima.

Naredba o evakuaciji je ukinuta, tako da se evakuisani meštani mogu vratiti svojim kućama.

Oni koji su smešteni u Gerontološkom centru u Nišu tamo će provesti noć, a to je ponuđeno i onima u regionalnom centru.

Nakon uspešnog podizanja cisterne, uslediće pretakanje amonijaka. To će biti urađeno na licu mesta, pošto je cisterna oštećena i nije u voznom stanju.

U Železnicama su rekli da je za istakanje amonijaka zadužen privatni operater, a sutra bi trebalo da bude poznato kada će to biti urađeno.

Iz Štaba za vanredne situacije ranije je saopšteno da ovaj postupak nije rizičan, pa meštani najverovatnije neće morati ponovo da se evakuišu. 

Dve cisterne su prošle subote iskliznule sa pruge između Niša i Svrljiga. Nadležni su istakli da nema opasnosti za ljude i životnu sredinu. Jedna cisterna je vraćena na kolosek u petak, a stanovništo je i tada iz predostrožnosti bilo evakuisano.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading