MUTNI POSLOVI DINKIĆEVOG PREDSEDNIKA

Autor:

Vesti

16.08.2017

21:00 >> 19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz budžeta opštine Trstenik opljačkani su milioni dok je na njenom čelu bio Miroslav Aleksić. Aleksić je bio kadar Dinkićevih Ujedinjenih regiona Srbije (URS), a prvi čovek Trstenika bio je od 2012. do 2016. godine. Sada je poslanik u parlamentu ispred Narodnog pokreta Srbije, čiji je predsednik.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Da li je znao za šta se dešava: Mlađen Dinkić

KREDIT OD 100 MILIONA

Izvor našeg lista, dobro upućen u sve što se dešavalo u Trsteniku, svedoči da je opštinska kasa bukvalno poharana.

- Iskoristivši dugogodišnje probleme u radu JKP "Energetika" iz Trstenika, tokom 2012. godine Aleksić je uspeo da preko organa lokalne samouprave donese odluku o sprovođenju gasifikacije grada i preorijentaciju grejanja sa mazuta na prirodni gas. I ovo ne bi bilo ništa sporno da u trenutku donošenja ovakve odluke njegov prijatelj vlasnik firme "Boss Construction" Predrag Stevanović nije već imao celokupnu izgrađenu gasovodnu mrežu, koju je gradio bez dozvole, kako se sumnja, upravo po dogovoru sa Aleksićem. Zadatak predsednika opštine bio je da progura gasifikaciju, što mu nije bilo teško da odradi. A jasno je da je Stevanovićeva firma, koja je jedina imala gasnu mrežu, lako dobila posao jer je bila u prednosti u odnosu na sve druge - otkriva naš sagovornik.

Da sve bude sumnjivije, pomenuti Stevanović već je bio poznat državnim organima kao veliki poreski dužnik.

- Stefanović je svoju prethodnu firmu "Boss petrol" već uvalio u dugove zbog utaje poreza, te je za potrebe novog projekta otvorio firmu "Boss Construction", na istoj adresi - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Za potrebe gasifikacije opština Trstenik se zadužila kod banaka za 100 miliona dinara na ime kupovine četiri kontejnerske gasne centrale i 12 kondenzacionih gasnih blokova.

BURAZERSKI POSLOVI

Ovde priča o svemu što je radio Aleksić, međutim, tek počinje. Sledeći prijatelj s kojim je ušao u poslove na štetu opštine je vlasnik firme "Spasojević prevoz" Slobodan Spasojević iz Bogdanja kod Trstenika.

- Spasojević je bio godinama povlašćen izvođač radova na nasipanju seoskih puteva, kao i drugih poslova realizovanih po nalogu javnih preduzeća, pri čemu je obilato fingirao stvarne vrednosti poslova uvećavajući fakture - objašnjava naš izvor.

Do zaključenja ovog broja Aleksić nije odgovarao na pozive i poruke naših novinara.

Aleksić: Ništa nije tačno, smeštaju mi zbog politike

Navodi o mojim malverzacijama su brutalne neistine, tvrdi za Srpski telegraf Miroslav Aleksić i sve prebacuje na teren politike:

- Da sam 2014. godine kad su me molili da preuzmem opštinski odbor SNS to prihvatio, verovatno bih danas bio najbolji predsednik opštine u Srbiji, a ovako ću biti najgori, ali to je moj izbor.

Kako tvrdi, opština Trstenik je jedina opština u Srbiji koja ni dinar iz budžeta nije dala za dovođenje gasa do toplana.

- Nismo podigli kredit za gasifikaciju, već za nabavku novih energetskih centrala i dobili smo čak i priznanje za najbolji energetski projekat u 2015. godini. Zbog toga smo od Nemačke razvojne banke dobili 15 odsto granta.

Firma koja je realizovala projekat imala je vladinu licencu, energentsku dozvolu i sve ostale potrebne dozvole.

Ta firma, "Boss Construction", koja je u rangu "Srbijagasa", investirala je svoj novac, a zauzvrat dobila mogućnost da naplaćuje ležarinu gasa onima koji prodaju gas toplani u Trsteniku.

Tendera zato nije bilo - kaže Aleksić i dodaje da nije tačno ni da je firma "Spasojević prevoz" imala povlašćen položaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading