Božićna pšenica izbacuje iz tela sve što šteti, samo ako se ovako koristi!

Autor: Republika

Vesti

05.01.2019

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada prođe Božić, iskoristite božićnu pšenicu i očistite telo od svih toksina i nečistoća!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Pšenične klice su tek isklijalo zrno žita ili mahunarke. Obilno konzumirajte pšenične klice. Misli se na sveže proklijale pšenične klice, a ne na sušene industrijske klice.

Pšenične klice i uopšte sirova hrana, važne su zbog obilja enzima koje sadrže. Ti enzimi su dragoceni za pravilno varenje hrane. Klijanjem pšenične klice se stvara mnogo više vitaminau zrnu nego u stanju mirovanja.

U pšeničnim klicama se stvara čak i vitamin C, takođe i vitamin E koji se kuvanjem žita uništavaju. Pšenične klica i celo zrno izuzetno su bogati hranljivim sastojcima i mineralima. Tek proklijalo zrno žita sadrži 700 puta više magnezijuma, koji je važan kao podrška imunitetu, pet puta više kalcijuma i čak 12 puta više fosfora od običnog zrna.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Organski fosfati koji se, takođe, nalaze u pšeničnim klicama pogoduju svima koji osećaju mišićnu slabost, kao i osobama koje imaju problem sa varenjem.

Sadrži i vitamin B1 koji obnavlja nervni sistem, ali i vitamin E, kalijum karbonat, gvožđe i cink. Nutricionisti ističu da su pšenične klice čudotvoran lek i najbolje sredstvo za jačanje.

Preporučuju se pšenične klice deci, trudnicama, sportistima, ali i svim osobama koje imaju problem zbog gubitka kalcijuma i uopšte demineralizacije. Efikasne su i kod lečenja depresije, a jedino je važno da se proklijala zrna jedu odmah, ili eventualno sutradan, jer posle toga nisu više za upotrebu.

Recept kako se prave pšenične klice:

Uzeti kašikupšenice ili nekog drugog žita ili mahunarke (i semenje može da se proklijava), i potopiti u vodu. Držite zrnevlja u vodi dva dana, menjajući vodu. Posle toga, kad vidite da je zrno počelo da klija, procedite ga. Uzmite jednu posudu, širine cediljke, i sipajte na dno malo vode. Na posudu stavite cediljku sa zrnevljem, ali pazeći da zrna ne budu u vodi.

Potrebno je dva puta dnevno, tokom nekoliko dana, zrnevlja zajedno sa cediljkom stavljati pod blaži mlaz vode i vratite na posudu. Potrebno je da to radite svaki put kad primetite da su zrna suva. Seme treba da ima dovoljno vlage, a da ne stoji direktno u vodi. Pšenične klice će početi daklijaju i rastu.

Pšenične klice su najbolje za upotrebu kada narastu 0.5 – 1.5 centimetar.  Pšeničnu klicu ne morate oslobađati od opne. Ako proklijavate mahunarke onda klice odvojite od opne, jer se teško vare. Pokupite samo klice i stavite ih u frižider. Ako se pšenične klice melju da bi se pripremio sok, nije neophodno odvajati opnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading