SBB sprema novu pljačku: Kablovski operater korisnike ponovo udara po džepu

Autor: DRAGANA SIMIĆ

Vesti

21.12.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kablovski operater počeo da špijunira korisnike! Kompanija SBB, na čijem je čelu tajkun Dragan Šolak, u domove svojih potrošača šalje radnike čiji je zadatak da prebroje TV uređaje jer, kako saznajemo, planiraju da počnu da naplaćuju priključak na svaki treći televizor. Ovo bi, pored poskupljenja kablovske za 100 dinara od 1. januara, mogao da bude dodatni udar na džepove potrošača.

RepublikaFoto: youtube.com/SerbiaBroadbandSBB
Dragan Šolak, suvlasnik SBB

SISTEMSKA AKCIJA

Naime, prema još važećim pravilima, korisnici SBB po jednom ugovoru do sada mogli da imaju priključena maksimalno tri televizora. To se nalazi u okviru jedne pretplate bez obzira na to koji je paket u pitanju. Međutim, očigledno je da kablovski operater time više nije zadovoljan, pa bi sada da uvede da se plaća priključak već na treći uređaj, a kasnije ko zna, možda i na drugi.

BOGOSAVLJEVIĆ: SBB mora unapred o tome da obavesti potrošače, u suprotnom mogu da se jave elementi prevratne radnje

- Kako bi izvideli situaciju o tome koliko TV uređaja u kući imaju njihovi korisnici, sistemski su sproveli akciju prebrojavanja po stanovima i kućama. Kada ih pozovete da vam spoje i podese risivere, uredno prebroje i zapišu televizore. Sve to je uvod u početak naplate trećeg priključka - priča naš dobro obavešteni izvor.

Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Srbije, kaže za Srpski telegraf da ova kompanija unapred mora da obavesti korisnike ukoliko planira donošenje takve odluke.

3 televizora zasad idu na jedan račun

1.395 dinara moraće da plaća korisnik mesečno na četvrti TV

- Operator može da menja politiku kuće, ali je u obavezi da o tome unapred obavesti potrošače. To moraju da urade kako bi korisnici imali dovoljno vremena da iste usluge potraže kod nekog drugog operatora. U slučaju da SBB to ne uradi, mogu da se jave elementi prevratne radnje - napominje naš sagovornik.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

KOMPANIJA BEZ ODGOVORA

Tim povodom pozvali smo korisnički servis ovog operatera i rečeno nam je da se za tri televizora u kući plaća jedna pretplata, a da korisnici koji žele da priključe i četvrti uređaj moraju da potpišu novi ugovor, koji bi, bez obzira na već postojeću vrstu paketa, plaćali 1.395 dinara mesečno.

Međutim, zvaničnu potvrdu da li će SBB uskoro početi da naplaćuje priključak i na treći uređaj u ovoj kompaniji nismo uspeli da dobijemo jer do zaključenja ovog broja nisu odgovorili na naša pitanja.

Bez interneta 72 sata

Podsetimo, korisnici SBB stavljaju na teret da ih malo-malo ostavlja bez televizije i interneta. Tako su potrošači sa Banovog brda i iz Rakovice u Beogradu čak tri dana bili potpuno odsečeni od sveta. A pre nepune dve sedmice kablovski operater je bez interneta i televizije ostavio i pola Vračara i Voždovca.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Branko

21.12.2018 08:47

" MA NIJE TO PLJACKA, TO JE AKCIZA DA POMOGNE DJILASOV SAVEZ " !!!!?????

Sveta

22.12.2018 07:11

Vazno da nam nije nista 700 dinara poskupljenja za rts! A program, osim korena i ponekad oka, uopste ne gledam! I nisam jedini!

Marija

24.12.2018 08:55

U danasnje vreme bez interneta i kablovske si kao odsecen od sveta,a SBB malo pa nestane.Jos sada je bilo iskljucivanje na vise opstina u gradu:Zemun,Zvezdara,Vozdovac...neki jos uvek nisu dobili signal!