Dara prevršila meru: Smenjuju Sonju Biserko

Autor: www.intermagazin.rs, Republika

Vesti

17.12.2018

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Helsinškom odboru za ljudska prava, sa sedištem u Beču, već je duže vreme prisutna ideja da se sa čela Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji smeni Sonja Biserko.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sonja Biserko

Iako je Helsinški odbor za ljudska prava, koji je proistekao iz Helsinškog dogovora i dobio ime po njemu, a kao nevladina organizacija trebalo je prevashodno da brine o ljudskim pravima, on se u pojedinim državama pretvorio u svoju suprotnost: duboko je umešan u politički život pojedinih zemalja.

Svojim delovanjem podriva društvene sisteme tih država, otvoreno učestvuje u rušenjima njihovih demokratski izabranih vlasti, učestvuje u fabrikovanju laži, u falsifikovanju istorije zemlje u kojoj deluje, širi mržnju naroda jednih prema drugima i tako dalje.

Takve odbore finansiraju, na svoju veliku žalost, i države protiv kojih oni otvoreno rade. Uz, naravno, bogato finansiranje uglavnom opranim novcem raznih belosvetskih profiterskih proizvođača ratova, svilenih revolucija, kojekakvih prolećnih prevrata… U kakve spada i Sorošev fond.

I takvim rukovodiocima Helsinškog odbora za ljudska prava u Beču već odavno upada u oči besomučna, puna laži i mržnje prema državi u kojoj živi i radi i prema narodu čija bi ljudska prava trebalo da štiti, delatnost Helsinškog odbora u Srbiji, na čijem je čelu Sonja Biserko.

Ne prođe ni nekoliko dana, a gospođa Biserko se javi s najgnusnijim svojim lažima o Srbima, Srbiji, o devedesetim godinama prošlog veka i građanskim ratovima na prostorima bivše Jugoslavije. Ratovima u kojima su, ispada po njenim kazivanjima i istraživanjima njenog Odbora, zločine činili samo Srbi. I samo su Srbi odgovorni za razbijanje Jugoslavije, za ratove. Samo su Srbi agresori na druge.

Takvim svojim delovanjem, kao i radom njenog Odbora u celini, ni u Beču, dakle, nisu zadovoljni. Ona tim svojim delovanjem nanosi ogromnu štetu "ideji" Helsinškog odbora. A s takvim njenim radom ne slažu se ni neki od odbora u drugim državama.

Stoga je sve prisutnija ideja da se Sonja Biserko smeni i da se rad Helsinškog odbora u Srbiji preusmeri u drugom pravcu.

A koji je to pravac, nikad se s takvim "nevladinim" organizacijama ne može znati. Ili može, ali i vlast "mudro" ćuti.

Inače, podsećanja radi, prvi Helsinški odbor osnovan je u Sovjetskom Savezu još daleke 1976. godine, drugi u Čehoslovačkoj, u Poljskoj se to dogodilo 1979. godine i tako dalje.

Već sama činjenica, gde su i kada osnovani prvi odbori, nedvosmisleno govori o nameri i nameni formiranja i delovanja te ni od koga zvaničnoga kontrolisane organizacije.

Ni slučajno da je prvi odbor osnovan u Sjedinjenim Američkim Državama! Ni slučajno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
una

17.12.2018 19:08

Ona se jedino bori protiv prava na zivot Srba.

Drasko

17.12.2018 19:18

E baš me obradova ova vest pod uslovom da bude tačna.

Zoro

17.12.2018 19:24

Bolje da nam Siptari brane ljudska prava, nego Biserko.

pantelija

17.12.2018 19:35

Nije njima za verovati ,pre ce biti da je ispunila svoj zadatak pljuvanja po Srbima i Srbiji pa ce da je penzionisu uz pozamasnu "otpremninu".