(VIDEO) Od jutros drama na putevima širom Srbije: Kamion i autobusi zavejani u snegu satima

Autor:

Vesti

15.12.2018

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevrnuti šleper, lančani sudar, i kobna nesreća kod Nevesinja posledice su nevremena koje nas je zadesilo, a za koje očigledno nismo bili spremni.

Još jedan dramatični događaj desio se na putu Zrenjanin-Lazarevo oko 11.20 sati kada su se kamion i tri autobusa zaglavili u snegu, zbog velike količine snega koji neprestaje da pada proteklih 24 sata i poledice koja se stvorila tokom noći. Kako se saznaje u haosu na auto-putu, srećom, nema povređenih, a saobraćaj se odvija otežano.

- Na toj deonici zaglavio se autobus te je kamion izašao na teren da ga izvuče, ali se i on u tom pokušaju zaglavio. Na kraju su morali da pošalju još jedno vozilo koje je i kamion i autobus uspelo da izvuče iz snega. Na tom putu sada je sve prohodno - rekli su za "Blic" iz MUP-a.

 

 

Kako se na snimku vidi, u pitanju su tri autobusa zaglavljena i zavejana u snegu, a po svemu sudeći do ove nezgode došlo je zbog smanjene vidljivosti i pojave magle, kao i zbog jakih padavina, neočišćenih puteva i poledice koja se tokom noći stvorila na putevima širom Srbije. Isto tako, na snimku se vide i zavejani putnici koji stoje pored autobusa i čekaju pomoć.

 

 

Takođe, na putu kod Farkaždina oko 11 sati došlo je do prevrtanja šlepera.

- Od državnog puta Farkaždina do raskrsnice sa državnim putem došo je do obustave saobraćaja, zbog prevrtanja šlepera. Putari su na terenu. - rekli su iz AMSS-a.

Zbog velike količine snega koja je pokrila puteve širom zemlje i poledice koja se stvorila u toku noći, apeluju se vozači da voze usporeno uz ograničenu brzinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading