Odakle mu pravo kada nismo dali brojeve? Đilas pre protesta slao penzionerima poruke, a na protestu izbila tuča kišobranima

Autor:

Vesti

08.12.2018

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više penzionera sa beogradske opštine Stari grad tvrdi da su juče dobili SMS poruku lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa koji ih poziva da se pridruže današnjem protestu opozicije.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Oni su redakcijama u Beogradu dostavili "screen shot" SMS poruke sa Đilasovim potpisom. Pitaju se kako je Đilas došao do njihovih brojeva telefona i da li je to zloupotreba i povreda njihove privatnosti.

Kažu da su u penziji i tvrde da ovo nije prvi put. Ističu da će se obratiti povereniku za zaštitu podataka i drugim nadležnim institucijama kako bi se ovakve zloupotrebe u budućnosti sprečile.

- Odakle Đilasu pravo da me poziva na svoje stranačke skupove, kada mu nisam dao broj svog telefona - navodi jedan od građana sa opštine Stari grad.

- Kako Đilas ima naše podatke i brojeve? Odakle mu pravo da nas poziva i odakle mu pravo kada mu nismo ni dali brojeve? - pitaju se starograđani.

Protest na koji je pozvao deo opozicije okupljen u Savezu za Srbiju održava se večeras u Beogradu, a učesnici su se okupili ispred Filozofskog fakulteta, odakle su krenuli u protestnu šetnju.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Protest nazvan "Stop krvavim košuljama" organizovan je, kako je najavljeno, zbog napada na jednog od osnivaca Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovica i dvojicu njegovih saradnika. 

Osnivač Saveza za Srbiju Dragan Ðilas i Borko Stefanović predvode kolonu demonstranata, odmah iza transparenta na kojem je ispisan naziv protesta.

Nema stranačkih obeležja, a građani nose transparente "Neonaci Naprednjaci", 

"Majo, Marijane", "Svom snagom u glavu", "Zašto ćutiš Evropo"...

Pojedini učesnici duvaju u pištaljke. 

Između ostalog da protest bude živahniji dve osobe su se pokoškale i udarale kišobranima oko toga ko će da zauzme bolje mesto.

Reakcijom drugih ljudi, tuča je prestala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Milica

08.12.2018 18:26

Ovo je neko izneo i dao podatke Djilasu. U elektronskoj formi. Pregledom baze moze se lako utvrditi trag iz koje sluzbe i ko je dao imena penzinera.

Boško J

09.12.2018 06:11

@Milica - Milica:Ni to mu nije pomoglo.Protest mu je doživio pravi fijasko.

Mare86

08.12.2018 18:26

Neverovatno je na sta je sve spreman ovaj covek samo da bi se docepao drzavne kase.

Oliver

08.12.2018 18:30

Da li ce ovaj Djilas vise da shvati da se ovakvim postupcima nista ne resava,narod te ne zeli!!