BEOGRADSKI AERODROM DOBIO PUŠAČKU ZONU: Lončar i Vlaisavljević na otvaranju

Autor: Tanjug

Vesti

24.10.2018

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu danas je otvorena pušačka zona sa 10 sedećih i osam stajaćih mesta, najsavremenijim ventilacionim sistemom i priključima za laptopove i mobilne telefone, u koju je uloženo pet miliona dinara. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorava da pušenje nije ni zdravo, ni dobro, ali da je svako kovač svoje sreće i da se ne može uticati tako lako na pušače koji zele da, kada su na aerodromu, imaju prostor za pušenje cigareta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Ministar Lončar na otvaranju pušačke zone na beogradskom aerodromu

- Takvi smo, kada nam nešto branite uvek imamo kontraefekat, hoćemo suprotno da uradimo - rekao je Lončar i naglasio da će Ministarstvo nastaviti da sprovodi akcije o štetnosti duvanskog dima i da je najbitnije promeniti svest kod ljudi.

Ministar je rekao da je punih 10 godina postojao problem dobijanja pušačke zone na beogradskom aerodromu zbog raznih prepreka, i tehničkih i birokratskih, ali da je zajedničkim radom, saradnjom i dogovorom taj posao završen. 

 
RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Zlatibor Lončar i Saša Vlaisavljević

Pušačka zona poput danas otvorene retko gde se može naći u Evropi, kaže Lončar i navodi da ona ispunjava sve standarde i da je opremljena najsavremenijom ventilacijom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Pušačka zona je napravljena po evropskim standardima

Generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević navodi da je istraživanje tržišta 2014. godine pokazalo da 18 odsto putnika na aerodromu želi pušačke zone i da je taj procenat rastao, pa je 2015. godine bio 21 odsto, a 2016. godine 23 odsto. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Zona ima deset sedećih i osam stajaćih mesta

- Nakon toga smo kao menadžment reagovali i 2017. je otvorena prva pušačka zona - rekao je Vlaisavljević. 


Naveo je da su u svetu pušačke zone na aerodromima prilično male, a da danas otvorena pušačka zona na beogradskom aerodromu ima gotovo duplo više mesta za pušače nego što je standard u Evropi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading