(VIDEO) NA DANAŠNJI DAN BEOGRAD JE SRAVNJEN SA ZEMLJOM!

Autor: Republika

Vesti

06.04.2018

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan 1941. godine nemački avioni bombardovali su Beograd. U napadu na srpsku prestonicu, sile Osovine predvođene nacističkom Nemačkom sravnile su Beograd sa zemljom. Napad je počeo u 6.30 i trajao je sve do 8 časova. Drugi napad usledio je već oko 10 sati, pa ponovo u poslepodnevnim satima i tokom noći.

RepublikaFoto: youtube.com/ FILMSCHÄTZE
T

U bombardovanju je život izgubilo nekoliko hiljada građana, a više stotina kuća i zgrada srušeno je do temelja.

Delovi oko Železničke stanice, Slavije, Senjaka, centar grada i Terazije, kao vladine zgrade u Nemanjinoj i Ulici kneza Miloša teško su stradali. Mnogi stambeni kvartovi na Dorćolu su porušeni do temelja. 

Piloti Šestog lovačkog puka, koji su bili zaduženi za odbranu prestonice, pokušali su da sruše agresorske avione. Tom prilikom život su izgubili piloti Miloš Žunić, Karlo Štrbenk, Dobrica Novaković i Dušan Borčić, piše alo.

Bombe su padale po srpskoj prestonici i dan kasnije, ali i 11. i 12. aprila, kada je život izgubilo još nekoliko pilota.

Piloti Šestog lovačkog puka, koji su bili zaduženi za odbranu prestonice, pokušali su da sruše agresorske avione. Tom prilikom život su izgubili piloti Miloš Žunić, Karlo Štrbenk, Dobrica Novaković i Dušan Borčić.

Bombe su padale po srpskoj prestonici i dan kasnije, ali i 11. i 12. aprila, kada je život izgubilo još nekoliko pilota.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading