KO SE "ŠVERCUJE" U PREVOZU, MOŽE OZBILJNO DA NAGRABUSI! Kazne su PAPRENE, a evo koja ovlašćenja imaju BELI

Autor:

Vesti

10.04.2024

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo šta rade kontrolori kada uhvate putnika u gradskom prevozu bez karte.

KO SE "ŠVERCUJE" U PREVOZU, MOŽE OZBILJNO DA NAGRABUSI! Kazne su PAPRENE, a evo koja ovlašćenja imaju BELI

Foto: Tanjug/D. KUJUNDZIC, Shutterstock

Karta za prevoz je obavezna za svakog ko ne želi da ide peške, međutim postoje putnici koji ne žele da plate kartu.

Evo šta rade kontrolori kada uhvate putnika u gradskom prevozu bez karte.

Komunalna policija već duži vremenski period zajedno u saradnju sa JKP Naplata prevoznih usluga Beograda vrši kontrolu javnog prevoza putnika.

Aleksandar Živković iz Beogradske službe javnog reda BELI rekao je za Pink da je tokom prošle nedelje izvršena kontrola preko 37.000 putnika i tom prilikom je sačinjeno 846 prekršajnih naloga licima koja su zatečena u vozilima gradskog saobraćaja koja nisu imala validnu voznu ispravu tj. kartu.

On je apelovao na sugrađane koji koriste gradski prevoz da kupuju kartu za prevoz da ne bi dolazili u situaciju kažnjavanja.

- Ukoliko komunalni milicioner zatekne lice u vozilu bez važeće vozne karte, on ima zakonsko ovlašćenje i obavezu da od te osobe zatraži identifikacioni dokument - ličnu kartu ili pasoš radi sačinjavanja prekršajnog naloga. Ukoliko lice koje je u prekršaju nema kod sebe ličnu kartu ili iz nekog razloga ne želi da da tu ispravu biće izvršeno njegovo dovođenje u najbližu policijsku ispostavu radi utvrđivanja identiteta i sprovođenja službene radnje do kraja - podseća Živković.

Šta se dešava ukoliko putnik bez karte ne želi da ode sa kominalnim policajcem u najbližu policisjku ispostavu?

Živković je naveo da službena radnja mora da bude sprovedena i da njihovo ponašanje dovodi samog putnika u još veći problem. Umesto 50 dinara koliko je karta oni mogu da dobiju 25.000 dinara kaznu plus krivičnu ili prekršajnu prijavu, dodao je on.

On je apelovao našim građanima da budu kulturni da kupuju karte i da će nam svima biti bolje.

Koja su još zaduženja BELIH

Beli nisu samo tu zbog naplate karata oni kontrolišu parkiranje i zauzeće javnih površina, uličnu prodaju i mnogo drugih stvari.

Živković je reako da Beli pokušavaju sve probleme i da izlaze u susret građanima i pomažu, edukuju i usmeravaju i da nije samo represija ono što oni rade.

- Jednostavno pokušavaju da budu na usluzi građana, kako danas tako i sutra - rekao je Živković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Gagi

10.04.2024 21:31

Pljavi stari bez klime tramvaji! Narod smrdi! Nekulturna masa nosi rance na leđa! Pola buseva bez klime! Nekulturnno se sjedi! Šta ste uradili povodom toga! Nezasluzujete nimalo poštovanja kao ni ovi koje se voze! Ne plaćam kartu skoro više od četiri godine!