U BEOGRADU JUTROS U 5 ČAK 16 STEPENI! Letnja noć donela DVE MUKE: Evo o čemu se od ranog jutra govori u JAVNOM PREVOZU!

Autor:

Vesti

08.04.2024

06:36 >> 06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U glavnom gradu Srbije danas će takođe biti pretežno sunčano i toplo, uz umeren do jak jugoistočni vetar.

U BEOGRADU JUTROS U 5 ČAK 16 STEPENI! Letnja noć donela DVE MUKE: Evo o čemu se od ranog jutra govori u JAVNOM PREVOZU!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod je saopštio da će danas u Srbiji biti pretežno sunčano i toplo, uz slab vetar. U košavskom području se očekuje umeren do jak, jugoistočni vetar. Najniža temperatura će se kretati od četiri stepena na jugu Srbije do 15 stepeni u Beogradu, dok će najviša temperatura biti od 25 do 31 stepen Celzijusa.

Vremenska situacija u Beogradu

U glavnom gradu Srbije danas će takođe biti pretežno sunčano i toplo, uz umeren do jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura će se kretati od deset do 15 stepeni, dok će najviša iznositi oko 28 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka situacija

Povolјna biometeorološka situacija se očekuje za većinu hronično obolelih, mada su izvesne tegobe moguće kod kardiovaskularnih bolesnika. Meteoropate bi mogle da osete malaksalost i glavobolјu, a mnogi su se jutros probudili takvi nakon gotovo letnje noći.

Očigledno je da vremenske prilike u aprilu mogu biti prilično nepredvidive, s obzirom da je prošle godine u istom periodu padao sneg, dok se ove godine suočavamo sa letnjim temperaturama.

U narednim danima očekuje nas pretežno sunčano i veoma toplo vreme, s blagim osveženjem oko 13. aprila. Međutim, nakon 16. u mesecu postoji mogućnost za vrlo snažno zahlađenje praćeno intenzivnijim padavinama. Do oko 15. aprila, nad našim područjem će dominirati polje anticiklona, obezbeđujući stabilno i izrazito toplo vreme.

Maksimalne temperature će se kretati od +25 do +28 stepeni Celzijusa, a lokalno bi moglo biti i do +30 stepeni Celzijusa. Nakon tog perioda, očekuje se promena vremenskih uslova, pa je važno biti pripremljen na eventualne promene.

Samo bi u sredu posle podne polje anticikloana malo oslabilo ali bi se vrlo slab frontalni poremećaj premestio južnije od nas tako da bi samo uslovio prolazno povećanje oblačnosti i vrlo retku pojavu kiše ili pljuska, uglavnom nad središniim, planinskim delom regiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading