BIVŠI NAČELNIK UKP OTKRIO ZAŠTO JE TEŠKO NAĆI TELO MALE DANKE! Istraga ide u OVOM pravcu!

Autor:

Vesti

05.04.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga za devojčicom trajala je 10 dana.

BIVŠI NAČELNIK UKP OTKRIO ZAŠTO JE TEŠKO NAĆI TELO MALE DANKE! Istraga ide u OVOM pravcu!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Dve osobe su uhapšene zbog ubistva dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, ali potraga za njenim telom još uvek traje. Bivši pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Dejan Radenković istakao je za Euronews Srbija da je veoma važno pronaći telo i obaviti obdukciju radi kvalifikacije krivičnog dela. Naglasio je da je ovakav tip istrage veoma zahtevan i da policija koristi sve resurse.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je na konferenciji za novinare juče izjavio da su zbog ubistva Danke Ilić uhapšena dva radnika JKP Vodovod iz Bora, koji su priznali delo. Gašić je naveo da su osumnjičeni udarili devojčicu automobilom Fiat Panda i da su telo bacili na obližnju deponiju, ali da postoji sumnja da se jedan od njih kasnije vratio i premestio telo na drugu lokaciju.

Na pitanje zašto potraga za telom devojčice traje ovoliko dugo i pored priznanja osumnjičenih, Dejan Radenković je za Euronews Srbija rekao da je rad na rasvetljavanju ovog krivičnog dela zahtevan sam po sebi.

- Videli smo pre svega da je nažalost deset dana trajala ta potraga za malom Dankom i da je policija radila po sistemu eliminacije. S obzirom da na početku nije bilo određenog traga i pravca u kome se išlo, sve moguće činjenice su stavljene na jedan sto i onda se radilo po sistemu eliminacije - objasnio je.

Podseća da je ministar obrazložio sistem i metodologiju rada, da su obrađivane bazne stanice, da su pregledane sve kamere, itd.

- Ako pričamo o tome zašto potraga za telom toliko traje, moramo da tražimo ključ u samim izvršiocima ovog krivičnog dela. Ne znam kako bi ih neko nazvao drugačije nego monstrumima - naveo je Radenković.

Odgovori na pitanja kada i telo bude pronađeno

Napominje da se Više javno tužilaštvo u Zaječaru proglasilo nadležnim za ovaj slučaj i da nam to govori da je zaprećena kaza viša od deset godina.

Naravno da će se sačekati da se pronađe telo pokojne Danke, i da se time dobiju odgovori na neka nerazjašnjena pitanja. Pre svega, obdukciom će se saznati da li je ona bila usmrćena odmah prilikom dodira vozila sa njom. Ili je ona bila živa, što je još monstruoznije, pa je onda ili nekim nasilnim aktom od strane njih dvojice ili jednog od njih, ili zbog toga što je dete ostavljeno na deponiji, nažalost posle toga preminula", rekao je.

Dodao je da svi dugujemo kolektivno izvinjenje porodici devojčice i da se zbog dezinformacija i poluinformacija koje su se plasirale u javnosti stvarala pogrešna slika o tome šta se zaista desilo.

"Policija je sve vreme držala određene dokaze i činjenice zatvorenim, i nije ih, mogu reći iz svog iskustva, iz razumljivih razloga iznosila u javnost. Možda je tu falila bolja interakcija sa građanstvom, da se barem kaže - nemamo ništa. Međutim, oni su se opredelili za ovu strategiju da ništa ne govore", ukazao je Dejan Radenković.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading