BURNA NOĆ U BEOGRADU: Pretučen muškarac (72) i sa ubodnom ranom prevezen u Urgentni centar

Autor:

Vesti

24.03.2024

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među pacijentima koji su zahtevali hitnu pomoć, najviše su se javljali hronični bolesnici, poput astmatičara, hipertenzičara, pacijenata sa psihijatrijskim tegobama i onih koji se bore sa malignitetima.

BURNA NOĆ U BEOGRADU: Pretučen muškarac (72) i sa ubodnom ranom prevezen u Urgentni centar

Foto: ST/Nebojša Mandić/Petar Divac

Sinoć u 21.31 u Višnjičkoj ulici kod broja 115 dogodio se napad na muškarca starosti 72 godine, koji je rezultirao teškim povredama. Kako je saopšteno, muškarac je pretučen i uboden hladnim oružjem, nakon čega je ekipa Hitne pomoći intervenisala i prevezla ga u Urgentni centar. Ovaj nemili događaj još jednom ukazuje na potrebu za većom bezbednošću u gradu.

Saobraćajni udes u centru grada

U istom danu, nešto ranije, tačnije u 19.10, na uglu Pasterove i Svetozara Markovića zabeležen je saobraćajni udes u kojem je motociklista starosti 50 godina lakše povređen. Hitna pomoć je brzo reagovala i prevezla povređenog motociklistu u Urgentni centar radi daljeg lečenja. Ovi incidenti naglašavaju važnost pažnje i opreznosti u saobraćaju, kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda.

Intervencije Hitne pomoći

Prema izjavi dežurnog lekara Hitne pomoći, tokom protekle noći je zabeležen izuzetno veliki broj intervencija. Ukupno 22 ekipe Hitne pomoći intervenisale su čak 119 puta, od čega je 19 intervencija obavljeno na javnim mestima. Ovo jasno pokazuje koliko je važno očuvati rad Hitne pomoći i obezbediti adekvatnu brigu o hitnim situacijama.

Hitne situacije i hronični bolesnici

Među pacijentima koji su zahtevali hitnu pomoć, najviše su se javljali hronični bolesnici, poput astmatičara, hipertenzičara, pacijenata sa psihijatrijskim tegobama i onih koji se bore sa malignitetima. Ova informacija ističe potrebu za kontinuiranom podrškom ovoj grupi pacijenata, kao i za unapređenjem preventivnih mera kako bi se smanjila učestalost njihovih hitnih zahteva za medicinskom pomoći.

Intoksikacija alkoholom

Nije iznenađenje što je bilo poziva zbog intoksikacije alkoholom, s obzirom na aktuelnu situaciju i trendove konzumacije alkohola. Svi pacijenti koji su zahtevali hitnu pomoć zbog ovog razloga prevezeni su na odeljenje toksikologije VMA radi detoksikacije. Ovo naglašava potrebu za edukacijom o odgovornoj konzumaciji alkohola i smanjenju rizika od trovanja alkoholom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading