Kongres srpsko-američkog prijateljstva je održao godišnji sastanak Savetodavnog odbora

Autor:

Vesti

20.03.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovima predstavljeni planovi za narednu godinu

Kongres srpsko-američkog prijateljstva je održao godišnji sastanak Savetodavnog odbora

Foto: ST/Dragan Kujundžić

Na sastanku su bili prisutni predstavnici najeminentnijih kompanija u Srbiji kao sto su Coca Cola, Rio Tinto, Triple Jump grupa, Gigatron, Philp Morris, N2Growth, ministar ekonomije u Vladi Relublike Srbije Slobodan Cvetkovic a skupu se obratio i zamenik Šefa misije Sjedinjenih Američkih država John Ginkel i country manager Nacionalnog demokratskog instituta Marko Ivkovic.

Predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinkovic je najavio čitav niz aktivnosti u domenu jacanja bilateralnih odnosa izmedju Srbije i SAD posebno na ekonomskom planu istakao veliku zainteresovanost vodećih  američkih kompanija da ulazu u Srbiju koja je motor razvoja regiona i politički stabilna i pouzdana zemlja. Američke kompanije izrazavaju veliki zainteresovanost za učešće u projektima u Srbiji a posebno na EXPO 2027 koji ve biti kljucni dogadjaj u Evropi u toj godini.

Napomenuo je izvanredne politicke odnose i napore obe strane da Srbija i SAD uspostave strateški dijalog i strateško partnerstvo koje će dati dodatni impuls osnaživanju savezništva i saradnje dve zemlje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading