VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA BEOGRAĐANE: Ove ulice u Rakovici će biti BEZ VODE 24 sata! Spremite zalihe, suve česme i na Paliluli

Autor:

Vesti

06.03.2024

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne.

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA BEOGRAĐANE: Ove ulice u Rakovici će biti BEZ VODE 24 sata! Spremite zalihe, suve česme i na Paliluli

Foto: Photo by Sasikan Ulevik on Unsplash

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Palilula u sredu 6. marta od 8.30 do 18 sati, bez vode će ostati potrošači u sledećim ulicama:

Lovačkoj,

Nova 110,

Nova 109,

Uroša Marovića, i

Maršala Tita (od Lovačke do broja 64).

Rakovica

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Rakovica, od srede 6. marta u 6 sati do četvrtka ujutru u 6 sati, bez vode će ostati potrošači u sledećim ulicama:

Letićevoj,

Usek Kijevo,

Prve balkanske radio-antene,

Proleterskoj,

Sretena Popovića, i oktobra.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne. Vodovod moli potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

CISTERNE

Cisterne za vodu

Ove vrste rezervoara mogu da se koriste i za skladištenje svih ostalih vrsta tečnosti najrazličitijih namena. Mogu biti postavljene na jednom mestu kao podzemne ili nadzemne, a mogu biti ipokretne – postavljene na nekom vozilu. Za cisternu se koriste još i termini: rezervoar, spremnik, vododrža, tank, bazen i drugi.

Plastične cisterne za vodu ili plastični horizontalni rezerovari su se pokazali kao najpraktičnija vrsta cisterni. One imaju najmanju cenu izrade, dugotrajnost i izdržljivost u različitim okolnostima, a i upotreba im je veoma jednostavna. Imaju široku primenu u domaćinstvu i u industriji.

Podela cisterni

Prema vrsti primene, cisterne možemo podeliti na cisterne za skladištenje vode za piće (već pomenute cisterne za vodu), cisterne za navodnjavanje, cisterne za fermentaciju voća, cisterne za skladištenje protivpožarne vode, cisterne za skladištenje nafte, cisterne za skladištenje hemikalija, cisterne za skladištenje otpadnih voda.

Cisterne za skladištenje voda za piće

Zbog opstanka života na Zemlji, važno je i da voda za piće bude odgovarajućeg kvaliteta, dovoljno bezbedna i bez štetnih materija. Plastični rezervoari za vodu su tako konstruisani da je njihova unutrašnjost zaštićena od svih spoljašnjih uticaja. Bez obzira na to, potrebno je redovno kontrolisati pH vrednost i njen sastav. Najčešće se izrađuju od polietilena, koji je izuzetno jak i izdržljiv, ali relativno lagan. Ova svojstva čine polietilenske rezervoare za vodu jednostavnim za postavljanje i ekonomičnim. To je visokokvalitetna plastika koja se može reciklirati i ponovo upotrebljavati.

Rezervoari za navodnjavanje su idealno rešenje za plastenike ili za zemljišne površine koje nemaju pristup prirodnim vodama. Za zalivanje je najbolje koristiti kišnicu, ali ako nema uslova za to, cisterne se mogu napuniti vodom iz reka ili stajaćih voda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading