NEOBIČAN PRIZOR U VOJVODINI: Ovo je sve šokiralo, posebno jedno DOMAĆINSTVO! Evo šta su zatekli u dvorištu

Autor: D.B.

Vesti

29.01.2024

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije prvi put da se ovakav fenomen dešava u Srbiji. Slični događaji su primećeni i ranijih godina, što ukazuje na neobične klimatske promene koje utiču na biljni svet.

NEOBIČAN  PRIZOR U VOJVODINI: Ovo je sve šokiralo, posebno jedno DOMAĆINSTVO! Evo šta su zatekli u dvorištu

Foto: RINA

U okolini Apatina, tačnije na području koje je zabeleženo na fotografiji objavljenoj na Instagram stranici Vojvodinom uživo, zabeležen je neobičan prizor - visibabe su procvetale usred zime.

Ova pojava, koja je inače svojstvena proleću, iznenadila je mnoge, budući da je zemlja bila prekrivena snežnim pokrivačem. Sličan događaj primećen je i nedavno u selu kod Topole, gde su visibabe takođe procvetale usred zimske idile.


Učestale pojave cveća usred zime

Ovo nije prvi put da se ovakav fenomen dešava u Srbiji. Slični događaji su primećeni i ranijih godina, što ukazuje na neobične klimatske promene koje utiču na biljni svet. Visibabe, kao vesnici proleća, svojim ranim cvetanjem jasno pokazuju da priroda reaguje na neobične vremenske uslove.



Meteorolozi prognoziraju neobično toplo vreme

Iako je zima već zahvatila Srbiju, meteorolozi najavljuju neobično toplo vreme u narednom periodu.

Prema rečima Đorđa Đurića, meteorologa Telegrafa, očekuje se da će u periodu od 4. do 7. februara biti najtopliji dani, sa maksimalnim temperaturama čak i preko 15°C, lokalno čak do 17-18°C. Ova prognoza nagoveštava nastavak neobično blagih vremenskih uslova, što dodatno potvrđuje da su tradicionalni obrasci vremena poremećeni.

Ova neobična pojava cvetanja visibaba usred zime, zajedno sa prognozom neobično toplih dana, svakako će nastaviti da intrigira javnost i podstiče raspravu o klimatskim promenama i njihovom uticaju na biljni svet.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading