HITNA POMOĆ PORODILA MAJKU U RAKOVICI NA BOGOJAVLJENJE! Stigao poziv sa terena - ekipe hitno reagovale!

Autor:

Vesti

19.01.2024

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepe vesti malo pre ponoći.

HITNA POMOĆ PORODILA MAJKU U RAKOVICI NA BOGOJAVLJENJE! Stigao poziv sa terena - ekipe hitno reagovale!

Foto: Shutterstock

Umrla trudnica

Doktorka Ivana Stefanović iz Hitne pomoći izjavila je jutros da je ekipa Hitne imala mnogo posla tokom proteklog dana i noći, ali je podelila i radost zbog jednog lepog poziva iz Rakovice koji su dobili pre ponoći.

Istakla je da noć u Beogradu nije prošla mirno za lekare Hitne pomoći, ali je naglasila da je stigao jedan poseban poziv - porođaj na terenu u Rakovici.

- Bilo je dosta posla i u dnevnoj i noćnoj smeni, ali nam je stigao i jedan lep poziv. Bio je jedan lep poziv u 11:21. Rasinska ulica, porođaj na terenu, naša ekipa je porodila majku i bebu, nije upisan pol deteta, ali važno je da je sve dobro prošlo i prevezeni su u GAK Višegradska - kaže dr Stefanović za RTS.

Foto: Shutterstock

Hitna pomoć

"Ovo vreme je okidač za asmatičare"

Osim ovog radostanog događaja, doktorka Stefanović je navela da su imali dosta poziva zbog hipertenzije, astme i hronično-obstruktivne bolesti pluća. Upozorila je građane na oprez sa lekovima za glavobolju, naglašavajući važnost utvrđivanja uzroka glavobolje pre nego što se posegne za lekovima.

- Mnogo je vlažno vreme, nije čudo da je to bio okidač za napad astme i nešto više pacijenata zbog hipoglikemije. Mnogi su se žalili prethodnog dana da ih je bolela glava, ali ne možete za bol u glavi odmah reagovati uzimanjem leka, a da niste shvatili šta je uzrok glavobolje. Ono što je najvažnije da isključimo jeste da li je visok pritisak uzrok glavobolje, jer onda možete piti lekove u nedogled, ali neće vam biti bolje - kaže dr Stefanović.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading