STIŽE NOVA TURA SNEGA, PA OBRT! Evo kakvo nas vreme čeka za vikend!

Autor:

Vesti

19.01.2024

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra na severu Srbije razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz stvaranje ili povećanje snežnog pokrivača.

STIŽE NOVA TURA SNEGA, PA OBRT! Evo kakvo nas vreme čeka za vikend!

Foto: shutterstock/

Danas u Srbiji umereno do potpuno oblačno uz osetno zahlađenje i prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini, sredinom dana u zapadnoj Srbiji, posle podne u centralnim i jugozapadnim krajevima, a krajem dana i u toku noći i u ostalim predelima, ali uz istovremeni prestanak padavina na severu. Očekuje se mestimično stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar. Temperatura tokom dana u padu. Najtoplije će biti jutro i pre podne (na jugu Srbije i do 19 °C). Posle podne temperatura između -1 °C na severu i 14 °C na jugu Srbije. Uveče i tokom noći izražen pad temperature očekuje se i na jugu zemlјe.


Sutra na severu Srbije razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz stvaranje ili povećanje snežnog pokrivača, naročito u planinskim predelima, gde se očekuje od 10 do 30 cm novog snega. U nižim predelima manji snežni pokrivač. Padavine će do sredine dana prestati u zapadnim i centralnim krajevima, a do uveče i na jugu Srbije. Vetar će biti u slablјenju.

U nedelјu suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme.

Ujutru mraz

Jutarnji mraz će na severu i zapadu Srbije biti najizraženiji u nedelјu i ponedelјak, 21. i 22. januara, kada se očekuju minimalne temperature ispod -5 °C. Na jugu i istoku zemlјe mraz će biti najjači u ponedelјak i utorak (22. i 23. januara), kada su prognozirane minimalne temperature od -10 do -5 °C, lokalno i niže.


Dnevna temperatura početkom naredne sedmice u porastu. Usled toplјenja snega u toku dana i zaleđivanja mokrih površina u noćnim satima, očekuje se i poledica.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading