HOROR U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI! Muškarcu u Zemunu eksplodirala petarda u ruci!

Autor:

Vesti

01.01.2024

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu su se tokom noći dogodile i tri saobraćajne nezgode, u kojima je bilo lakše povređenih osoba.

HOROR U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI! Muškarcu u Zemunu eksplodirala petarda u ruci!

Foto: ST/Petar Divac/N. MANDIĆ

Polciija i Hitna pomoć

Muškarac u Zemunu teže je povređen u novogodišnjoj noći kada mu eksplodirala petarda u ruci, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Kako navode, muškarcu starom oko 20 godina u Ulici Cara Dušana 262 eksplodirala je petarda u ruci i on je sa težim povredama prevezen u Urgentni centar.

U Beogradu su se tokom noći dogodile i tri saobraćajne nezgode, u kojima je bilo lakše povređenih osoba.

Hitna pomoć je intervenisala ukupno 129 puta, a od toga je 36 intervencija bilo na javnim mestima, uglavnom zbog alkoholisanih osoba.

Za pomoć su se uglavnom javljali hronični bolesnici, posebno oni sa visokim pritiskom, navode u Hitnoj pomoći.

 

Podsećamo i dečak je teško povređen prilikom pucanja petarde u naselju Jabuka kod Pančeva, a ovaj nemili događaj dogodio se pre četiri dana, potvrđeno je Telegrafu.

Kako saznajemo, otac je dovezao dete sa povredama ruke u Opštu bolnicu u Pančevu, nakon čega je zbog ozbiljnosti istih dečak prevezen u Tiršovu.

Pretpostavlja se da je do incidenta došlo prilikom dečije igre u gradskom parku. 

Šta raditi u slučaju povrede petardom?

Ako dođe do nesreće, pre nego što se osoba preveze u bolnicu, treba pružiti prvu pomoć povređenoj osobi. Kralj ističe da su najčešće pogođeni ruka ili lice. Ako je reč o povredi ruke, treba staviti vlažnu gazu s više zavoja na oštećeno mesto, a zatim pozvati hitnu pomoć.

Međutim, ako dođe do amputacije, amputirani deo treba staviti u gazu, a zatim u dve vreće s vodom i ledom na temperaturi od četiri stepena, ukoliko postoji mogućnost reimplantacije oštećenog udova. Takođe, važno je vreme dolaska, te bi reimplantacija trebala biti izvršena u roku od 12 sati, kaže Rok Kralj, dječji hirurg iz Klinike za dečje bolesti Zagreb. 

O daljim uputstvima pročitajte ovde. 

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading