DOKTORKA O PRVIM BEBAMA ROĐENIM U 2024. GODINI! (VIDEO)

Autor:

Vesti

01.01.2024

00:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čestitamo porodicama kojima je 2024. godina počela najlepšim poklonom

DOKTORKA O PRVIM BEBAMA ROĐENIM U 2024. GODINI! (VIDEO)

Foto: Shuttestock

U skladu s tradicijom koja se svake godine ponavlja, malo posle ponoći, rođene su prve bebe u novoj godini. Iz porodilišta se i ove godine čuo plač novorođenčadi, a neko je večeras dobio najbitniju životnu ulogu - mame i tate.

Plač radosti i novog života u prvim sekundama i minutima Nove 2024. godine orio se u GAK "Nardoni front", a dečaka (2.860) je rodila Jovana Marić Brstina, dva minuta nakon ponoći.

Majke su Dragica Konić, kojoj je to četvrto dete, i to dečak od 3.920g i 51cm, i Ivana Mitrović, koja je dobila ćerku - 3.800g i 51 cm, rekao je prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor GAK Višegradske.

Obe mame se dobro osećaju, oni se trude da svaki dan mame budu zadovoljne, kažu u bolnici.

Kako je navaljeno, sutra, 1. januara u 10 časova, član Privremenog organa Nikola Nikodijević obići će prvorođene bebe u 2024. godini u beogradskim porodilištima i uručiti ček Grada Beograda kao dodatni vid podrške roditeljima.

 Informaciju koje porodilište će član Privremenog organa obići biće poznato u jutarnjim satima.

Takođe, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetiće porodilište Betanija i odneti poklon prvorođenoj bebi u 2024. godini, čija majka ima prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada.

Grad je za prvu novosadsku bebu u novoj godini obezbedio 300 000 dinara, a za svu decu sa teritorije Novog Sada, rođenu 1. januara 2024. po 200.000 dinara.

Prošle godine je ova plemenita inicijativa pružila podršku porodici čije se dete rodilo prvo u 2023. godini. 

Novinarska ekipa naše redakcije s nestrpljenjem je iščekivala ovaj poseban trenutak. Bili smo prisutni kako bismo delili radost s novopečenim roditeljima i postali deo ove posebne Novogodišnje priče koja već od prvog dana januara unosi radost u naša srca, a sudeći po staroj poslovici - ''kakav vam je prvi dan u godini, takva će vam biti cela godina''.

Neka ova priča bude inspiracija za još više povezivanja i podrške u godini koja je tek započela.

Srećna Nova godina svim bebama, jakim mamama i tatama, onim herojima iz operacionih sala koji celo veče provode sa njima, ukazujući im pomoć i time ovaj svet čine za nijansu lepšim. Da nam svaka Nova godina počne i završi se osmesima, ljubavlju, pažnjom i nežnošću! 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Šuma(dinac)

01.01.2024 06:13

Ako je prirodno, onda OK!