MAGNETNA REZONANCA ĆE MOĆI DA SE ZAKAŽE ODMAH NA PREGLEDU! Ministarka Grujičić otkrila sve novine!

Autor:

Vesti

06.12.2023

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da će zahvaljujući novoj platformi za jedinstvenu listu zakazivanja za magnetnu rezonancu lekar specijalista moći da je zakaže na samom pregledu, bez obzira da li ona predviđa snimak glave ili kičme, dela kičme, trbuha, karlice, nekog zgloba i slično.

MAGNETNA REZONANCA ĆE MOĆI DA SE ZAKAŽE ODMAH NA PREGLEDU! Ministarka Grujičić otkrila sve novine!

Foto: Republika.rs

- Kada specijalista završi pisanje izveštaja treba da klikne na ikonicu 'zakaži magnet'. Nakon toga treba da klikne na pregled koji je potrebno uraditi. Potom je potrebno da klikne za koliko vremena je potrebno uraditi pregled. Da li za mesec dana, da li za nedelju dana, da li za tri meseca, da li za šest meseci. Računam na poštenje mojih kolega specijalista - rekla je Grujičić za tv Prva.

Ona je istakla da će se tu razlikovati oni koji moraju hitno i po prvi put da naprave magnetni snimak, kao i oni koji zbog neke bolesti moraju redovno da se prate, na tri, šest meseci, godinu dana, tri, pet godina i slično.

- Za početak će postojati kol centar, odnosno grupa medicinskih sestara i tehničara koji se vrlo dobro razumeju u dijagnoze, pošto će dijagnoza specijalističkog pregleda praktično automatski ulaziti u uput za magnetnu rezonancu. Videće se koliko je šta hitno, jer se oni najhitniji slučajevi primaju u bolnicu i oni naravno neće čekati - rekla je Grujičić.

Nakon toga, obasnila je, ti pacijenti će biti raspoređeni po tako da će pacijent da se pregleda u zdravstvenom centru u kome ima slobodnih termina.

Kako je rekla, kako se bude montirao koji magnet, a treba da ih stigne 22, oni će se polako uklapati u sistem.

- Mi u ministarstvu ćemo znati koliko pregleda je urađeno na svakoj magnetnoj rezonanci - istakla je Grujičić. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading