ŠAPIĆ NAJAVIO SIGURNOST U SVAKOM BEOGRADSKOM NASELJU: U svih 17 opština do proleća će biti postavljene komunalno-bezbednosne stanice

Autor:

Vesti

05.12.2023

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svakom kraju biće neko službeno lice, komunalac ili policajac koji će pokušati da obezbede bolji komunalni red i da brinu o bezbednosti građana.

ŠAPIĆ NAJAVIO SIGURNOST U SVAKOM BEOGRADSKOM NASELJU: U svih 17 opština do proleća će biti postavljene komunalno-bezbednosne stanice

Foto: Беоинфо, Секретаријат за информисање града Београда

Na 104 lokacije u svih 17 beogradskih opština do proleća će biti postavljene komunalno-bezbednosne stanice.

U svakom kraju biće neko službeno lice, komunalac ili policajac koji će pokušati da obezbede bolji komunalni red i da brinu o bezbednosti građana.

Kako su najavile sadašnje gradske vlasti, ovaj projekat obuhvata video-nadzor i fizičko patroliranje nad prestoničkim školama i vrtićima 24 sata dnevno, kao i patroliranje vozilima sa obučenim ljudima po kraju kao dodatni vid bezbednosti, prenosi Alo.rs.

Takođe, komunalna policija će biti raspoređena u svakom kraju i biće na raspolaganju građanima, a moguće će biti i prijavljivanje problema u komšiluku koji će se evidentirati i pratiti da li je bilo reakcije. U objašnjenu se navodi da u te probleme spadaju komunalni problemi, parkiranje, polomljene klupe i slično.

Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je nedavno da je sadašnja gradska uprava ove godine pokušala da promeni način delovanja Komunalne milicije.

Krenuli smo sa tim da Beli borave pored škola kad đaci kreću i završavaju sa nastavom, pomažu roditeljima, kao i da obilaze oko škola. Pre godinu dana, takođe, najavio sam veliki projekat komunalno-bezbednosnih stanica koji će sada početi da se realizuje. Naravno, nisam mogao da pretpostavim da će nam se desiti majske tragedije, ali sada sve to dobija jednu posebnu dimenziju. Mi ćemo već sada krenuti da postavljamo te naše objekte na 102 lokacije i očekujem da ćemo ih do proleća sve postaviti - naveo je Šapić pojasnivši da će se u njima nalaziti komunalna milicija odnosno "beogradski lični beli", koji će voditi računa o komunalnom, ali i javnom redu.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Komunalna milicija

 

- Imao sam sastanke sa ministrom policije i načelnikom beogradske policije kako bismo svi radili sinhronizovano. Tamo gde se nalazi ta naša stanica Beograđani će moći da prijave svaku vrstu problema jer ćemo biti u stalnoj komunikaciji sa beogradskom policijom. Želimo da ta stanica bude zaista komunalno-bezbednosna stanica i da svi zajedno budemo na usluzi Beograđanima. Dobićemo upravo ono što je nekada bilo, u svakom kraju ordiniraće neko službeno lice, komunalac ili policajac, koje će pokušati da obezbedi ne samo bolji komunalni red nego da bude ispunjen i taj aspekt bezbednosti - istakao je on.

Prema njegovim rečima, to će suštinski promeniti bezbedonosnu arhitekturu grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading