NAKON SKORO 30 GODINA, ŽELEZNIČKA STANICA VUKOV SPOMENIK BIĆE PUŠTENA U SAOBRAĆAJ! Nakon rekonstrukcije neće ni LIČITI na prethodnu verziju koju svi pamtimo!

Autor:

Vesti

04.12.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaljujući pomoći i podršci države i velikom zalaganju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za 2022. godinu je za uređenje železničke stanice Vukov spomenik izdvojeno tri miliona evra.

NAKON SKORO 30 GODINA, ŽELEZNIČKA STANICA VUKOV SPOMENIK BIĆE PUŠTENA U SAOBRAĆAJ! Nakon rekonstrukcije neće ni LIČITI na prethodnu verziju koju svi pamtimo!

Foto: Tanjug/Sava Radovanvović

Posle skoro 30 godina od kada je puštena u rad i u saobraćaj, železnička stanica Vukov spomenik biće sređena i rekonstruisana.

Podsećanja radi, do sada praktično i nije ni bilo većih ulaganja u uređenje ove prve podzemne železničke stanice u regionu. Zahvaljujući pomoći i podršci države i velikom zalaganju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za 2022. godinu je za uređenje železničke stanice Vukov spomenik izdvojeno tri miliona evra.

Neki od radova već bili izvedeni - stanica je okrečena, sređena su četiri ulaza u stanicu, oprani su stubovi, osposobljeni toaleti. Naravno, tek predstoje ozbiljni radovi. Najznačajnija će biti rekonstrukcija ili zamena eskalatora, odnosno pokretnih stepenica bez kojih ne može da funkcioniše stanica jer se peroni nalaze na dubini od 40 metara. Za to su i izdvojena najveća finansijska sredstava.

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Železnička stanica Vukov spomenik

Biće sređene i informacione table ali i električno osvetljenje.

Pored rekonstrukcije, iako nije deo projekta, spustiće se i peroni u samoj stanici kako bi se omogućilo da savremeni i moderni vozovi mogu da se zaustave u ovoj stanici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading