ZAVRŠEN "TROFEJ BEOGRADA 2023" : Blagojević među prvim jednakima

Autor:

Vesti

04.12.2023

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceremonijom svečanog zatvaranja, uručenjem pehara, medalja i nagrada, završeno je 36. Međunarodno otvoreno prvenstvo Beograda u šahu "Trofej Beograda 2023".

ZAVRŠEN "TROFEJ BEOGRADA 2023" : Blagojević među prvim jednakima

Foto: Šahovski savez Srbije

Plasman je bio neizvestan do završetka poslednje partije turnira, u kojoj je Dragiša Blagojević u dalekoj završnici slomio otpor Danila Besedeša.

Četvorica igrača podelila su prvo mesto sa 7,5 poena, a posle Blagojevića po koeficijentu su se plasirali Mihail Brjakin, Ivan Martić i Suat Atalik. Najuspešnija šahistkinja je Jovana Erić. Nagradni fond iznosio je 4.700 Evra i bio je podeljen na 10 redovnih i 9 specijalnih nagrada.

Priznanja najuspešnijima uručio je predsednik ŠSB Andrija Jorgić, koji je, uz zahvalnost svima koji su pomogli i zadovoljstvo učinjenim,  najavio značajno povećanje nagradnog fonda i samim tim brojniji i jači turnir sledeće godine.

Podsećanja radi, u organizaciji Šahovskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekreterijata za sport i omladinu Beograda i Šahovskog saveza Srbije, od 25.novembra do 3.decembra u zgradi „Borbe“ održano je 36. Međunarodno otvoreno prvenstvo u šahu, „Trofej Beograda 2023“. Na ovogodišnjem turniru prijavila su se 193 učesnika iz 23 nacionalne federacije, a među njima su bili i nosioci najviših titula u šahu- 7 muških i 2 ženska velemajstora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading