OVA OSNOVNA ŠKOLA U BEOGRADU DANAS JE BEZ NASTAVE! Dojave o bombama učestale, razmatraju se opcije za dalje funkcionisanje!

Autor:

Vesti

16.11.2023

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici Osnovne škole "20. oktobar" u Novom Beogradu neće imati nastavu danas, nakon što su školu poslednjih desetak dana zaredom potresle dojave o postavljenim bombama i mogućem napadu.

OVA OSNOVNA ŠKOLA U BEOGRADU DANAS JE BEZ NASTAVE! Dojave o bombama učestale, razmatraju se opcije za dalje funkcionisanje!

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ dr, Profimedia

Pretnja bombom

Ova odluka je doneta na vanrednoj sednici Nastavno naučnog veća, koja je održana sinoć, a razredne starešine i učitelji su obavestili roditelje putem sms poruka.

U školi se razmatraju različite opcije za nastavak školskih aktivnosti, a jedna od mogućih je onlajn nastava. Ovo je prvi put da se u školi razmatra ovakva situacija, a pretnje su stizale putem mejla škole.

Osnovna škola "20. oktobar" je najveća osmoletka na Novom Beogradu, i zbog toga je i bila meta ovih pretnji. Policija i nadležno tužilaštvo su obavešteni o svim dojavama, a prisustvo policije u školi i oko nje je pojačano kao mera predostrožnosti.

Iako nije navedeno da su dojave o bombama bile verodostojne, škola je odlučila da ne igra sa bezbednošću svojih učenika i da danas neće biti nastave, pišu Novosti.

Nadamo se da će se ova situacija brzo rešiti i da će učenici uskoro moći da se vrate u školske klupe.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading