DETALJI HAVARIJE NA ZVEZDARI! Pukla gasovodna cev, odmah evakuisani stanari - predsednik opštine otkrio kakvo je danas stanje!

Autor:

Vesti

15.11.2023

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident se dogodio juče oko 17.36 časova, a stanari su odmah preventivno evakuisani.

DETALJI HAVARIJE NA ZVEZDARI! Pukla gasovodna cev, odmah evakuisani stanari - predsednik opštine otkrio kakvo je danas stanje!

Foto: Shutterstock

Pucanje gasovodne cevi u Šejkinoj ulici na Zvezdari izazvala je uznemirenje među stanarima zgrade, ali na sreću nije bilo povređenih. 

Prema rečima predsednika GO Zvezdara, Vladana Jeremića, problem je saniran nešto posle 21 sat, kada su se na licu mesta našle vatrogasne i policijske službe. Rečeno je da je bilo kvara na vodovodnoj mreži, ali da su nadležne službe brzo reagovale i da su svi stanari poslušali njihove savete.

Ono što je najvažnije jeste da su obavljena merenja količine gasa i da je potvrđeno da nije bilo gasa u okviru ovih objekata. Problem koji je bio s vodom, takođe je rešen negde posle 21 sat. Bio je kvar na vodovodnoj mreži. To su nažalost stvari koje se dešavaju i koje su nepredvidive - kaže Jeremić u "Jutro na Blic".

Ističe da je najvažnije da u ovom slučaju nije bilo nikakvih ozbiljnih posledica u smislu da je bilo povređenih ili ljudskih žrtava.

- Svi su poslušali savete nadležnih službi, pa se sve brzo normalizovalo. Stanari su u svojim domovima i ovog jutra sve je normalno - kaže Jeremić.

Naglašava i da se kvar nije desio na izgradnji nove distributivne gasovodne mreže, već na postojećoj koja je izgrađena pre dvadesetak godina.

Zgrada na 10 metara od havarije

Prema tvrdnjama stanara, od petka je iz tog šahta curila voda.

- Iz tog šahta od petka ide voda i prijavljivali su da dođu. Sada su došli nadležni i prilikom sanacije cevi za vodu, probili su gasovodnu cev - tvrdi jedan od stanara obližnje zgrade gde je došlo do pucanja cevi.

Na mestu pucanja gasovodne cevi iskopana je velika rupa, a stanari su se požalili i na miris gasa.

Dva vatrogasna vozila sa osam vatrogasaca odmah su poslata na lice mesta.

- Utvrđeno je da se na 10 metara od isticanja gasa nalazi stambena zgrada. Merenjem je utvrđeno da je koncentracija gasa 20 pm. Odmah je započeta evakuacija stanara jedne vertikale zgrade iz preventivnih razloga, a intervencija je u toku. Merenjem je utvrđeno da u zgradi nema prisustva gasa - rekao je svedok za "Blic".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading