DANAS OTVARANJE PROKOPA: Beograd posle 50 godina dobija stanicu za ponos, svečanosti prisustvuje predsednik Vučić

Autor:

Vesti

20.10.2023

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova stanična zgrada ima oko 5.600 kvadratnih metara prostora, sa natkrivenim izlazima sa perona jedan i šest, čija je površina oko 600 metara kvadratnih, a ispred zgrade nalazi se 88 parking mesta

DANAS OTVARANJE PROKOPA: Beograd posle 50 godina dobija stanicu za ponos, svečanosti prisustvuje predsednik Vučić

Foto: Tanjug

Završetkom radova na staničnoj zgradi "Beograd centar", danas će železnička stanica na Prokopu u Beogradu biti stavljena putnicima na raspolaganje, a njenom otvaranju, kako je najavljeno, prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ceremonija je zakazana za 18 sati, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Nova stanična zgrada ima oko 5.600 kvadratnih metara prostora, sa natkrivenim izlazima sa perona jedan i šest, čija je površina oko 600 metara kvadratnih, a ispred zgrade nalazi se 88 parking mesta.

Inače, predsednik Vučić je još 1. maja, prilikom obilaska gradilišta, najavio da će nova stanična zgrada biti otvorena 20. oktobra, na Dan oslobođenja Beograda. Tom prilikom predsednik države je rekao da je završetak Prokopa velika stvar koja se čekala duže od pet decenija.

- Srećan sam što smo to mi uradili. Videćete, izgleda velelepno, a tu će se graditi i nove zgrade. To će biti potpuno novi deo grada koji će morati još infrastrukturno da se opremi. Super će da izgleda - poručio je tada predsednik države.

U samoj zgradi napravljene su dve pozicije za vertikalnu komunikaciju sa peronima, a u tu svrhu su pored klasičnog stepeništa ugrađeni liftovi i pokretne stepenice za svaki peron.

Po svom obimu, monumentalnosti, ali i kapacitetu, ova stanica ne samo da će biti jedna od najboljih u regionu, nego i šire.

Spoljašnji plato ispred same zgrade je popločan, ulazni hol sređen po svetskim standardima, a unutrašnjost podseća na zgrade najvećih svetskih aerodroma. Putnici će u ovom objektu imati zasebne dolazne i odlazne ulaze i izlaze, što do sada nije bio slučaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (104)

Loading
Mico

20.10.2023 08:02

Pratimo danas predsednika i njegovo izlaganje u 18h povodom otvaranja Prokopa

Bogdan

20.10.2023 08:04

47 godina se čekalo, a Vučić i SNS kao nosioc vlasti u Srbiji završiše!

Zox

20.10.2023 08:05

Bravo za Beograd i Srbiju

Tara

20.10.2023 08:06

Srbija i Beograd su zaslužili jedno ovakvo moderno i savremeno zdanje koje može da paira drugim evropskim železničkim stanicama.