BEOGRAĐANI PROŠETALI GRADOM U ZNAK PODRŠKE RATNOJ ZEMLJI: Održana šetnja za mir u Izraelu (FOTO)

Autor:

Vesti

15.10.2023

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istaknuto je da je važno vrednovati ljudske živote i težiti mirnijoj budućnosti.

BEOGRAĐANI PROŠETALI GRADOM U ZNAK PODRŠKE RATNOJ ZEMLJI: Održana šetnja za mir u Izraelu (FOTO)

Foto: Tanjug/ap

U Beogradu, u nedelju, 15. oktobra, održana je "Šetnja za mir u Izraelu" kao izraz podrške građana Srbije u svetlu sukoba protiv terorističke organizacije Hamas. Šetnja je krenula ulicom kneza Mihaila i završila se na Kalemegdanu kod spomenika Pobednik, gde su građani upalili sveće u znak sećanja na žrtve napada.

Šetnja je započela uz govor koji je naglasio važnost podrške Izraelu u svetlu nedavnog nasilja i terorističkih napada koji su ciljali na civile, uključujući decu, mlade i starije. Govornik je istakao da ovakvi surovi akti terorizma ne smeju biti zaboravljeni i pozvao na osudu i reakciju protiv njih. Naglašeno je da je trenutak za delovanje, ne za ćutanje, prenose Agencije.

Foto: Tanjug/ap

Šetnja za mir u Izraelu

Učesnici šetnje su se osvrnuli na reči poznatog pisca Ivana Ivanjija, koji je izrazio duboku zabrinutost zbog divljaštva u sukobu i pozvao na saosećanje sa svim životima ugroženim u tom kontekstu. Istaknuto je da je važno vrednovati ljudske živote i težiti mirnijoj budućnosti.

Šetnja je bila posvećena svim žrtvama terorističkog napada iz oktobra i njihovim porodicama. Učesnici su izrazili saučešće tim porodicama i molili se za oslobađanje taoca i povratak njihovim domovima. Na kraju šetnje, građani su upalili sveće u znak sećanja na nedužne žrtve i pročitali molitvu za mir.

Takođe, napomenuto je da je Adam David, koji je postao aktivan na društvenim mrežama nakon dolaska u Crvenu zvezdu, prisustvovao ovom događaju i izrazio zahvalnost Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading