"ČUVARKE" KUPOVALE BUREK KADA JE DEČAK PAO SA TREĆEG SPRATA I POGINUO! Jezivi detalji nesreće u Bečeju!

Autor:

Vesti

27.09.2023

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

VIŠI sud u Zrenjaninu, kao neosnovane, odbio je žalbe na određivanje pritvora Z.K. (56) iz Bačkog Gradišta i njenoj rođaki Lj.P. (49) iz Banjaluke, osumnjičenim za napuštanje nemoćnog lica.

"ČUVARKE" KUPOVALE BUREK KADA JE DEČAK PAO SA TREĆEG SPRATA I POGINUO! Jezivi detalji nesreće u Bečeju!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Sve tri osumnjičene su i prvobitno oslobođene pritvora i umesto toga im je naloženo da ne smeju međusobno kontaktirati ili sastajati, kao i sa još troje svedoka koji treba da budu saslušani.

Stranoj državljanki Lj.P. je oduzet pasoš i zabranjeno joj je napuštanje Srbije do okončanja postupka. Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju uložilo je žalbu na ovu odluku, što je rezultiralo preinačenjem prvobitne odluke i ponovnim određivanjem pritvora za osumnjičene.

Tokom ispitivanja u bečejskom osnovnom tužilaštvu, osumnjičene su iznele svoju odbranu. Hraniteljka četrnaestogodišnjeg dečaka sa posebnim potrebama izjavila je da je tog dana krenula na odmor na more i poverila brigu o dečaku Z.K., koja joj je rođaka. Navodno je usmeno obavestila Centar za socijalni rad u Novom Bečeju o svom odlasku na odmor.

Osumnjičene Z.K. i njena gost Lj.P. ostale su u stanu, a zatim su otišle da kupe burek. Dečak sa ozbiljnim mentalnim smetnjama ostao je sam bez nadzora. One tvrde da su se napolju zadržale manje od pola sata.

Nakon tragedije četrnaestogodišnjaka, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu izveo je vanredni inspekcijski nadzor nad radom Centra za socijalni rad Novi Bečej i sastavio izveštaj o uočenim propustima i nepravilnostima. Izveštaj je prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju, koje sada vodi istragu na osnovu prikupljenih dokaza. Detalji izveštaja nisu dostupni javnosti zbog toka istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading