NOVI TIKTOK IZAZOV U XII BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI: Mladi se namerno onesvešćuju

Autor: Telegraf.rs

Vesti

22.09.2023

23:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se zabrinjavajući trend TikTok izazova koji preplavljuju društvene mreže, a poslednji u nizu je izazov koji navodno potiče iz "Dvanaeste beogradske gimnazije".

NOVI TIKTOK IZAZOV U XII BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI: Mladi se namerno onesvešćuju

Foto: Google maps, twitter

 Ovaj novi izazov, koji se širi među školama, posebno zabrinjava roditelje i zajednicu zbog svoje opasnosti.

Izazov se svodi na "masovno onesvešćivanje", što predstavlja izuzetno rizično ponašanje. Prema izveštajima, učenici iz "Dvanaeste beogradske gimnazije" i možda drugih škola praktikuju ovu opasnu igru. Ovakvo ponašanje, osim što je opasno samo po sebi, može biti posebno rizično za decu sa slabijim srcem, a mnogi od njih to možda ni ne znaju.

Na društvenim mrežama, pojedinci su izrazili zabrinutost i bes zbog ovog novog izazova, pozivajući na zaustavljanje ovog "ludila". Čak je i prijavljeno da se jedan dečko onesvestio tokom izazova, ostavši bez svesti tokom 15 minuta, a jedva je spašen.

Foto: Google maps, twitter

 

 

Nastavak ovog trenda izazova ostavlja pitanje kako se profesori i drugi učenici nose sa ovim novim talasom potencijalno opasnih izazova koji zavladava među decom. Nije jasno ko je pokrenuo ovu opasnu igru niti koliko će dugo trajati, ali je evidentno da se mora preduzeti odgovarajuća akcija kako bi se zaustavio ovaj trend.

Sociološkinja Jelena Radović ističe da deca i mladi često kopiraju izazove sa društvenih mreža jer nemaju potpuno razvijenu svest o potencijalnim opasnostima koje ti izazovi nose sa sobom. Ona naglašava da je od suštinskog značaja da roditelji decu nauče šta je prihvatljivo ponašanje i upute ih o potencijalnim opasnostima. Takođe, društvene mreže treba da preispitaju svoje smernice kako bi se osiguralo da opasni izazovi ne budu promovisani ili dostupni na njihovim platformama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading