PRIKLJUČENJE NELEGALNIH OBJEKATA NA STRUJU, VODU I GAS: Prijave počinju za nedelju dana, evo GDE možete podneti zahtev

Autor:

Vesti

08.09.2023

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podnošenje zahteva za privremeno priključenje počinje 15. septembra 2023. godine i traje 30 kalendarskih dana.

PRIKLJUČENJE NELEGALNIH OBJEKATA NA STRUJU, VODU I GAS: Prijave počinju za nedelju dana, evo GDE možete podneti zahtev

Foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

Sekretarijat za poslove ozakonjenja objekata nadležan je za prijem zahteva i izdavanje obaveštenja za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata na teritoriji grada Beograda koji su veći od 400 kvadrata bruto razvijene građevinske površine. Za manje objekte zahtevi se podnose gradskoj opštini na čijoj teritoriji se nalazi predmetni objekat, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Podnošenje zahteva za privremeno priključenje počinje 15. septembra 2023. godine i traje 30 kalendarskih dana i nakon tog roka ne mogu se više podnositi.

Kako se navodi u saopštenju priključenje je moguće isključivo za vlasnike porodičnih stambenih objekata i vlasnike posebnih delova objekta-stanova, koji su izgradnjom, odnosno kupovinom trajno rešavali svoje stambeno pitanje.

Može se privremeno priključiti samo jedan objekat, odnosno jedan stan istog vlasnika koji koristi za stanovanje.

Zahtev za privremeno priključenje podnosi vlasnik stambenog objekta, dok za vlasnike stanova u stambenim i stambeno poslovnim zgradama za kolektivno stanovanje, zahtev za privremeno priključenje podnosi stambena zajednica. Uz zahtev se dostavljaju i zahtevi vlasnika stanova, za svaki pojedinačni stan i zahtev za priključenje zajedničkih delova zgrade (liftovi, osvetljenje, podstanice itd) na distributivni sistem električne energije. U slučaju da nije formirana stambena zajednica, zahteve podnose vlasnici stanova.

Za objekte za koje u postupku ozakonjenja nije dostavljen geodetski snimak ili za koje nije ni pokrenut postupak ozakonjenja, uz zahtev za privremeno priključenje, potrebno je dostaviti geodetski snimak.

Zahteve za privremeno priključenje moguće je podneti radnim danima, od 8.30 do 15.30 časova, na sledećim mestima: pisarnica Gradske uprave na adresi Trg Nikole Pašića 6, pisarnica Gradske uprave - Ulica kraljice Marije 1, pisarnica Gradske uprave - Ulica 27. marta 43–45 i pisarnica Gradske uprave - Tiršova ulica 1.

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o načinu, uslovima i postupku za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i/ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata („Službeni glasnik RS”, broj 70 od 23. avgusta 2023. godine), koja propisuje načine, uslove i postupke za to priključenje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading