U Adu Ciganliju ulazite na sopstvenu odgovornost! Upućen apel građanima sa najpoznatijeg beogradskog kupališta!

Autor:

Vesti

25.08.2023

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pavlović je objasnila da se kupališna sezona na Adi Ciganliji zatvara ranije zbog Svetskog prvenstva u veslanju koje će se održati od 3. do 10. septembra.

U Adu Ciganliju ulazite na sopstvenu odgovornost! Upućen apel građanima sa najpoznatijeg beogradskog kupališta!

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Kupališna sezona na Adi Ciganliji zatvara se sutra, a od tada na jezeru više neće biti prisutna spasilačka služba i ekipa hitne pomoći, rekla je portparol Ade Ciganlije Maja Pavlović i poručila građanima da nakon zatvaranja sezone ne ulaze u vodu, posebno jer će narednih dana biti organizovani sportski događaji.

Pavlović je za Tanjug objasnila da se kupališna sezona na Adi Ciganliji zatvara ranije zbog Svetskog prvenstva u veslanju koje će se održati od 3. do 10. septembra.

- Pre toga biće i kvalifikacija za olimpijadu koja će se događati na jezeru i neće biti bezbedno - čamci će brzo ploviti Savskim jezerom, pa je apel da se nikako ne ulazi u vodu, a oni koji se odluče i ogluše o pravila ponašanja na kupalištu, to rade na sopstvenu odgovornost -  istakla je Pavlović.

Ona je apelovala na građane da poštuju pravila ponašanja na kupalištu i da se, ako već odluče, kupaju u zonama koje su predviđene za to, da ne preplivavaju jezero, a da roditelji sa decom koja su neplivači provode vreme u bazenu koji je namenjen njima.

Pored toga, savetovala je građane da se ne kupaju u najtoplijem delu dana i da se rashlade pre nego što uđu u vodu, te da ne ulaze pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Govoreći o kvalitetu vode na Adi Ciganliji, Pavlović je navela da je standardno, već 11 godina na visokom nivou i da kvalitet kontroliše Gradski zavod za javno zdravlje dva puta nedeljno na četiri lokacije.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading