DELEGACIJA SA KRITA NA ČUKARICI: Bratimljenje dveju opština!

Autor: cukarica.rs

Vesti

23.02.2018

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija sa Krita predvođena predsednikom kritskog Parlamenta Jorgosom Piculisom posetila je danas Gradsku opštinu Čukarica. Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i predsednik Skupštine GO Čukarica Milan Stojić ugostili su i zamenika guvernera Krita Nikosa Ksilurakisa i gradonačelnika opštine Minoa Pedijada grada Irakliona Zaharijasa Kalogerakisa.

RepublikaFoto: printscreen/cukarica.rs
Došli da se pobratime sa Čukaricom

Tema razgovora sa kritskom delegacijom bila je bratimljenje Gradske opštine Čukarica sa kritskom prestonicom, gradom Iraklionom, na čijem je čelu gradonačelnik Vasilis Labrinos.

RepublikaFoto: printscreen/cukarica.rs

Danas je predsednik Gradske opštine Čukarica zvanično uručio pismo o namerama za bratimljenje Opštine sa ovim kritskim gradom, a radi razvoja saradnje u oblasti lokalne samouprave i pružanja usluga građanima, podsticanja privredne saradnje i razmene iskustava posebno u oblasti turizma, uspostavljnja saradnje u oblasti kulture, nauke i tehnologije, umetnosti, sporta i obrazovanja, sprovođenja zajedničkih projekata od interesa za građane i razvoj lokalnih samouprava i saradnje u uspostavljnju direktnih veza između ustanova i institucija sa svojih teritorija.

Inicijativu i podršku u ostvarivanju saradnje kroz bratimljenje Gradske opštine Čukarica i Irakliona, u skladu sa principima tradicionalno dobrih diplomatskih veza između Republike Srbije, pružio je ambasador Republike Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading