KAKAV SKANDAL! Ovaj čovek nema meru: Šolak udario na Evropsku komisiju!

Autor:

Vesti

14.06.2023

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet meseci do objavljivanja godišnjeg izveštaja EK, a Dragan Šolak i Junajted Grupa, sa njihovim medijima i lobistima, već su krenuli da pritiskaju, manipulišu i podmeću u brutalnom ratu protiv Telekoma Srbija zbog konkurencije na tržištu

KAKAV SKANDAL! Ovaj čovek nema meru: Šolak udario na Evropsku komisiju!

Foto: Promo

Mediji u vlasništvu Junajted Grupe i Dragana Šolaka ne prestaju sa praksom objavljivanja internih dokumenata institucija EU i manipulisanja njihovim sadržajem, zbog čega su već jednom u Briselu oštro kažnjeni!

Kao što se moglo očekivati, gazda Šolak i njegovi N1 i Nova S ništa nisu naučili iz iskustva u martu i aprilu ove godine, kada su vršili tako žestoke pritiske na Evropski parlament sa željom da ocrne kompaniju Telekom Srbija da su poslanici EU na kraju usvojili poseban amandman kojim se osuđuju njihova mešanja u rad te institucije.

Junajted Grupa je uoči usvajanja izveštaja EP o Srbiji čak, preko svojih lažnih “profesionalnih” medija, puštala u javnost poverljive interne dokumente Parlamenta EU, što je naišlo na posebnu osudu u Briselu, gde su takve prakse strogo zabranjene.

Ali, sada opet rade isto: Šolakovi Nova S i N1 objavili su navodne izvode iz “polugodišnjeg izveštaja Evropske komisije o Srbiji”, pozivajući se na neke svoje anonimne izvore, iako je jedini zvaničan i važeći izveštaj EK onaj koji se objavljuje jednom godišnje i koji potpisuje Ursula fon der Lajen, najčešće u oktobru.

Takozvani novinari i urednici Šolakovih medija su, očito, imali uvid u neki od radnih dokumenata Evropske komisije, koji se po običaju prave u susret godišnjem izveštaju na jesen. Odakle im tako nešto? Vrlo jednostavno - preko skupo plaćenih lobista, koji ordiniraju po institucijama EU radeći za interese Junajted Grupe, a protiv srpskog Telekoma.

Podsetimo, gazda Šolak u Briselu plaća usluge najmanje dve lobističke firme - “Hajgejt” sa centralom u Londonu i “Žid Luaret Nuel” sa centralom u Parizu, a i jedni i drugi imaju  “specijalce” za lobiranje pri institucijama EU.

Žestina pritisaka kakve su ovi lobisti i Šolakovi mediji vršili na Evropski parlament protiv konkurentskog Telekoma, pritom čak u saradnji sa nekim političarima, smatra se nečim što se ne pamti u Briselu. I evo ih opet, samo im je sada meta ni manje ni više nego Evropska komisija!

Po starom maniru, N1 i Nova S su par rečenica o Telekomu iz navodnog dokumenta EK stavili u udarne naslove svojih vesti, kao da je to nešto najvažnije čime se Komisija bavi. Pritom, i to malo što piše je u odnosu na Telekom toliko neutralno i “meko” napisano da su takozvani novinari Nove S i N1 (zapravo Šolakovi medijski službenici) čak morali da dodatno objašnjavaju publici “šta je pisac stvarno hteo da kaže”.

Nekih pet meseci ima do objavljivanja godišnjeg izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije, a Dragan Šolak i Junajted Grupa, sa njihovim medijima i lobistima, već su krenuli da pritiskaju, manipulišu i podmeću u beskrupuloznom ratu protiv Telekoma Srbija zbog konkurencije na tržištu.

Ali, kao što su ovi lažni borci za demokratiju i slobodu uveliko raskrinkani pred srpskom javnošću, ista ih sudbina čeka u Briselu!

Šta zaista boli Šolaka

Strašna agresivnost Junajted Grupe i njenih medija ima vrlo jednostavno uporište: dok Telekom Srbija obara sve rekorde po visini prihoda i broju novih korisnika, a Arena postaje vodeća medijska kuća u celoj eks-Ju, grupacija Dragana Šolaka je pred potpunom katastrofom!

U zvaničnom izveštaju o poslovanju Junajted Grupe u 2022. crno na belo piše sledeće:
- dugovanja UG, ukupno: 7,13 milijardi € (povećanje 70%)
- od toga, dugovanja po osnovu obveznica: 4,45 milijarde € (povećanje 50%)
- trošak kamata: 272,69 miliona € (povećanje 70%)
- poslovni gubitak: 227,03 miliona € (povećanje 120%)
- od toga, gubitak u četvrtom kvartalu 2022: 128,74 miliona €

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (5)

Loading
Jelena

14.06.2023 16:40

Pa ovaj Šolak stvarno više nije normalan. Čovek ne preza ni od čega. Služi se najgorim lažima i manipulacijama.

Jelena

14.06.2023 16:42

Pa dokle ide više ovo Šolakovo ludilo? Čovek je stvarno preterao ali staće oni njemu na put samo polako.

Gaga

14.06.2023 17:17

Šolak misli da sve može jer ima para.

Ana

14.06.2023 18:13

Šolak nema granicu, sramota.