DA SE ISPITA DA LI JE BILO PRIJAVE NASILJA U RUSKOJ PORODICI U PANČEVU! Zaštitnik građana: Nadležne službe da dostave sva saznanja o tome i preduzetim merama

Autor:

Vesti

08.06.2023

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saopštenje Zaštitnika građana povodom kontrole rada nadležnih organa.

DA SE ISPITA DA LI JE BILO PRIJAVE NASILJA U RUSKOJ PORODICI U PANČEVU! Zaštitnik građana: Nadležne službe da dostave sva saznanja o tome i preduzetim merama

Foto: ST/Nemanja Pančić, Facebook

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a posle saznanja iz medija da je u stanu u Pančevu policija pronašla beživotna tela troje ruskih državljana, pokrenuo postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova - Policijska stanica Pančevo, kao i Centra za socijalni rad "Solidarnost“, Opšte bolnice i Doma zdravlja u tom gradu.

Zaštitnik građana od MUP-a traži da ga u roku od 15 dana izvesti da li je ranije bilo prijava nasilja u ovoj porodici i ukoliko je to slučaj, koje mere je policija preduzimala u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi se zaštitile žrtve nasilja u porodici i sankcionisao izvršilac, zatim da li je izvršilac imao oružje u legalnom posedu i koje je mere policija preduzela nakon saznanja o ovom slučaju.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Zaštinik građana Zoran Pašalić

Od CSR "Solidarnost" Zaštitnik građana traži da ga u istom roku izvesti da li su muškarac i žena bili na evidenciji tog centra, da li je ranije bilo prijava nasilja u porodici, i ukoliko je to slučaj koje mere je Centar za socijalni rad preduzimao u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi se pružila podrška i zaštita žrtvama nasilja u porodici, sankcionisao izvršilac i uticalo na njega da više ne vrši nasilje.

Zaštitnik građana od Opšte bolnice i Službe za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja u Pančevu traži da mu u roku od 15 dana dostave informacije da li su imali saznanja o prethodnom nasilju, kao i da li su im se žena ili muškarac obraćali za pomoć i ukoliko je to slučaj koje mere su ove zdravstvene ustanove preduzele po tom pitanju.

Podsetimo, ruski državljanin Ašot G. V. (46), njegova supruga Olga G. B. (50) i sin (9) pronađeni su u ponedeljak iza ponoći mrtvi u stanu u Pančevu, kada je policija oko 00.30 sati provalila vrata stana i zatekla ih. Kako smo već pisali, reč je o lekarima, a dok je ubijena Olga radila kao pedijatar neonatolog u Rusiji, njen suprug Ašot je bio hirurg.

Motiv stravičnog zločina nije poznat, a sumnja se da je Ašot najpre ubio suprugu i dete, a potom se obesio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading