OVO ZANIMANJE DONOSI VIŠE HILJADE EVRA MESEČNO, A UGLAVNOM GA OBAVLJAJU ŽENE: Ne treba fakultet, samo kurs

Autor:

Vesti

07.06.2023

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za nokte koji traju oko mesec dana potrebno je izdvojiti od 2.000 do 3.000 dinara

OVO ZANIMANJE DONOSI VIŠE HILJADE EVRA MESEČNO,  A UGLAVNOM GA OBAVLJAJU ŽENE: Ne treba fakultet, samo kurs

Foto: shutterstock

Žena kod manikira

U Srbiji posao manikira uglavnom obavljaju žene, a mesečno mogu da zarade i više od 2.000 evra. Kako pričaju sagovornice MONDA posla uvek ima jer veliki broj pripadnica lepšeg pola voli da ima uređene nokte

- Počela sam da radim nokte pre oko četiri godine. Uložila sam oko 300 evra za početak za materijal koji je bio najjeftiniji i počela sam da radim sa nekoliko gel lakova. Na početku sam manikir sa gel lakom naplaćivala 1.000 dinara, a danas kod mene ta usluga košta 2.500. Moram da napomenem da radim u svom prostoru - kazala je J. P. (26) iz Beograda. 

Kako je ispričala sagovornica, dnevno ima četiri popunjena termina. Prema njenim rečima, mesečno zaradi 220.000 dinara, odnosno oko 1.900 evra. Istakla je da ne radi vikendom napominjujući da bi u tom slučaju zarađivala daleko više novca mesečno. 

Druga sagovornica je ispričala da kod nje termin za manikir za gel lakom košta 3.000 dinara.

- Dnevno imam pet termina i radim šest dana nedeljno. Mlada sam i imam snage i volje da puno radim pošto želim da ostvarim neke svoje ciljeve. Posao obavljam u svom prostoru - kazala je T. J. (23) iz Beograda i dodala da nekad mora da odbije klijentkinje jer nema vremena da ih sve primi.

Napomenula je da mesečno zaradi oko 330.000 dinara, odnosno oko 2.800 evra. Sagovornice su kazale da postoje i žene ili devojke koje ovu uslugu naplaćuju jeftinije.

- Znam devojku koja za manikir sa gel lakom naplaćuje 2.000 dinara, jer nema puno mušterija. Ne znam koliko dnevno ima termina, verovatno je svaki dan drugačije - kazala je T. J.

Za nokte koji traju oko mesec dana potrebno je izdvojiti od 2.000 do 3.000 dinara. Svaki dodatni zahtev se naplaćuje posebno. Korekcija noktiju vrši se na otprilike četiri nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading