KOJO NEKADA HVALIO DRŽAVU, A SADA... Tvrdio da za glumce ima posla i da se u Srbiji lepo živi, a onda se pojavio na protestima da "štiti umetnike"

Autor:

Vesti

29.05.2023

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac, sad kao učesnik opozicionih protesta vređa vlast, a pre nepunih pola godine na sav glas hvalio odnos prema kulturi i ulaganje u filmsku umetnost.

KOJO NEKADA HVALIO DRŽAVU, A SADA... Tvrdio da za glumce ima posla i da se u Srbiji lepo živi, a onda se pojavio na protestima da "štiti umetnike"

Foto: ATA Images

Glumac Nikola Kojo učestvuje na protestima u organizaciji dela opozicije, gde je izneo niz uvreda na račun aktuelne vlasti, a naročito o odnosu iste prema dramskim umetnicima. 

I možda tu ništa čudno bilo ne bi da do pre samo pola godine tako mislio nije. Naprotiv, izuzetno je hvalio državu i odnos prema kulturi, naročito filmskoj umetnosti jer je produkcija nikad veća, te kolege glumci imaju posla i od čega da žive.

Ostalo je zabeležno da je na proslavi tri godine postojanja agencija za glumce "Slavik Artists Menadžment", koju je osnovao sa britanskim producentom i režiserom Džonatanom Inglišem, održanoj krajem januara imao samo reči hvale za primetno jače ulaganje države u filmsku industriju. 

- Hiper produkcija igranog programa u Srbiji je pozitivna stvar jer više glumaca, dramskih umetnika, inače ljudi iz branše, ima posla i od čega lepo da živi. Prednost jeste što puno stvaralaca pokretnih slika ima priliku da se bavi ovim poslom, zato je i naša agencija tu dragocena. Mana tolikih snimanja serija jeste u tome što se sve radi veoma brzo. Pojavljuje se toliko serija i filmova koje publika ne može da isprati. Tako razni mladi i veliki talenti urade neki značajan posao, ali to nažalost bude ispod radara, jer ne mogu biti primećeni od tolike ponude u isto vreme - ispričao je tada Kojo.

U medjuvremenu se naprasno predmislio, izvređao građane koji su prisustvovali Skupu nade. 

Ministarka kulture Maja Gojković saopštila je povodom, kako je navela, niza uvreda i neistina koje je izneo Kojo, da je ''najlakše izvrtati činjenice političkim parolama kako bi se sakrila i potcenila podrška Vlade Srbije i aktuelne vlasti filmskim radnicima, koje do 2012. praktično nije bilo'':

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministarka kulture Maja Gojković odgovorila glumcu

 

- Podrugljivo, uvredljivo i sa nipodaštavanjem govoriti o gradanima, samo zato što ne dele njegovo politicko mišljenje i to na skupu koji se tobože oranizuje povodom borbe protiv nasilja, je duboko zabrinjavajuće. Takođe, ako  Kojo zna da se serije i filmovi snimaju novcem građana, morao bi da zna i da novac građana dolazi dobrim delom i od onih koje on naziva "ovcama i govedima" i omalovažava samo zato što imaju drugacije mišljenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (44)

Loading
Milena

29.05.2023 12:36

Zalosno je sto glumci koji i te kako imaju koristi od drzave u jednom trenutku govore u dobrom kontekstu a vec u drugom kad im makar jedna zelja nije ispunjena promene plocu,morali bi imati bar trunku vise zahvalnosti i postovanja!

мишко

29.05.2023 12:36

Дали је он још у Србији, зар се није иселио, није ?, остао да се бори на улици. па нека га, нека покаже своје васпитање и карактер.

Milan

29.05.2023 12:38

Volim Koju kao glumca,ali ovo mu nije trebalo ,stavlja sebe u kos sa drigiranim Sergejem,covek kojibje lud i naduvan non stop.

Suncica

29.05.2023 12:38

Nije smeo takvo ponašanje Kojo sebi da dozvoli, ipak je on veliko ime u srpskom glumištu.