VESIĆ POSLAO JAKU PORUKU GRAĐANIMA SRBIJE! Radove na obilaznici oko Beograda privodimo kraju, počelo opremanje tunela! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

13.05.2023

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opremanje tunela je već počelo, a kako je najavljeno, naredne nedelje se postavlja rasveta.

VESIĆ POSLAO JAKU PORUKU GRAĐANIMA SRBIJE! Radove na obilaznici oko Beograda privodimo kraju, počelo opremanje tunela! (FOTO, VIDEO)

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, obišao je danas radove na obilaznici oko Beograda.

- Vredni radnici završavaju obilaznicu, koju su nam obećavali duže od tri decenije, i ne dozvoljavaju da Srbija stane.

Danas asfaltiramo drugi sloj u desnoj cevi tunela Beli potok čija je dužina 360 metara. Sledeće nedelje asfaltiramo levu cev ovog tunela. Opremanje tunela je već počelo, a naredne nedelje već postavljamo rasvetu. Za dve nedelje završićemo asfaltiranje ispred ulaznog i izlaznog portala tunela i spojićemo ih sa već urađenih 9.6 kilometara auto-puta od tunela Straževica do petlje Bubanj potok.

Sve u svemu, ovaj deo obilaznice biće pušten za saobraćaj u junu ove godine. Tako ćemo rastereti most i petlju Gazela preko koje svakog dana pređe skoro 130.000 automobila i 1.351 vozilo javnog prevoza u kojima se preveze svakog dana više od 200.000 ljudi i 7.171 lako teretno vozilo.

Predsednik Aleksandar Vučić gradi puteve, pruge i mostove. Nadam se samo da nekome neće pasti na pamet da blokira i ovu obilaznicu kao što su juče blokirali Gazelu. Jer kada se gradi, te što blokiraju nećete videti na gradilištu. Tu su kada se nešto završi i izgradi da kvare - poručio je građanima ministar Vesić.

Kako je ministar takođe naveo u svojoj objavi, trenutno se na našim auto-putevima nalazi 8 punjača za električne automobile, u toku je tender za postavljanje još 10, a do kraja 2024. godine imaćemo stotinu punjača.

Izmenama Zakona o planiranju i izgradnji uvodimo pojam elektromobilnosti kao posebnog vida ekološkog saobraćaja. Radimo predano za zdraviju Srbiju i čistiji vazduh za sve nas!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading