POVEZAĆEMO DVE ZEMLJE: Ministar Vesić u Bijeljini, na drugoj strani gradilišta (VIDEO)

Autor:

Vesti

10.05.2023

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika Srbija finansira radove 80 odsto, rekao je ministar Goran Vesić, dok 20 odsto se finansira iz budžeta Republike Srpske.

POVEZAĆEMO DVE ZEMLJE: Ministar Vesić u Bijeljini, na drugoj strani gradilišta (VIDEO)

Foto: Printscreen

Povodom posete Bijeljini, ministar Vesić je objavio video snimak:

Ministar građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Goran Vesić rekao je danas u Bijeljini da nikada nije bila bolja saradnja u oblasti infrastrukture između Republike Srbije i BiH odnosno Republike Srpske i istakao da će u narednih nekoliko godina Srbija i Republika Srpska biti povezane sa dva dva auto- puta i dve brze saobraćajnice.

Ministar Vesić razgovarao je sa svojim kolegom ministrom saobraćaja i veza Republiike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem o projektima koji se realizuju , pre svega u izgradnja  auto – puta Sremska Rača- Kuzminin. 

"Prva će biti ova, o kojoj smo danas pričali to je sa naše strane Sremska Rača- Kuzmin, to je skoro 18 kilometara. Most ste videli, skoro je potpuno završen 88 odsto mosta je završeno, do kraja godine će biti završen kompletan most i imaćemo integrisan granični prelaz na auto-putu na teritoriji Republike Srbije, a ovde na starom putu, na starom mostu će biti integrisan prelaz na teritoriji BiH,  tako da sa te strane to će biti prvi auto- put koji je završen“, rekao je Vesić. 

 

Republika Srbija finansira radove 80 odsto, rekao je ministar, dok 20 odsto se finansira iz budžeta Republike Srpske. 

"Pored toga mi radimo auto- put Ruma- Šabac, koji će biti gotov do septembra ove godine i nastavaljamo sa brzom saobraćajnicom do Loznice koja je takođe još jedna veza sa Republikom Srpskom i BiH koja će biti završena do kraja 2024. godine“, dodao je ministar. 

Vesić je govorio i o putu za Badovince, što je takođe još jedna veza, brza saobraćajnica, koja će izlaziti na brzu saobraćajnicu Loznica- Šabac.

"Završili smo i projektovanje puta Požega- Kotroman. Nedavno sam na sastanku sa svojim bosanskim kolegom razgovarao o tome da spojimo, da dobijemo tu tačku spajanja i dobili smo je, tu je tunelom predviđeno da se uđe na teritoriju BiH, da integrisan prelaz bude na teritoriji BiH. Mi sada završavamo auto – put do Požege. Do Požege ćemo prema Dugoj poljani, prema Crnoj Gori, to je jedan auto-put i drugi auto-put koji će voditi prema Višegradu, tako da ćemo kada taj put budemo završili za koji imamo projekat i on nije dug nekih šezdesetak kilometara, ali je veoma zahtevan- trećina su tuneli, trećinu su nasipi,istakao je on. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading