ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE I OZELENJAVANJE PRIMARNI FAKTOR U DALJEM RAZVOJU OPŠTINE: Savski venac bogatiji za 20 stabala!

Autor:

Vesti

17.03.2023

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U susret Svetskom danu šuma danas su predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i opštinsko rukovodstvo zajedno sa građanima posadili 20 novih sadnica platana na zelenoj površini u blizini Osnovne škole „Vojvoda Radomir Putnik“.

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE I OZELENJAVANJE PRIMARNI FAKTOR  U DALJEM RAZVOJU OPŠTINE: Savski venac bogatiji za 20 stabala!

Foto: Tanja Opsenica

-Ovaj ekološki projekat učiniće da posetioci uživaju u prirodi i čistom vazduhu, a još jednu zelenu oazu upotpunio je ozelenjen prostor koji će puno značiti građanima Savskog venca. Želimo da pošaljemo poruku o važnosti ekologije i kao Opština nastavićemo da se odgovorno odnosimo prema životnoj sredini jer je pošumljavanje važno za zaštitu životne sredine i čistiji vazduh na našoj opštini. Svakim danom Savski venac postaje bogatiji za sve veći broj stabala drveća i zelenih površina. Drago mi je što se često javljaju naši sugrađani sa inicijativama o uređenju zelenih površina i na taj način nas motivišu da zajedno gradimo jedno zdravije društvo koje je ujedinjeno oko istog cilja, a to je očuvanje prirode-izjavio je predsednik opštine GO Savski venac, Miloš Vidović.

Prema rečima predsednika Vidovića, Opština organizuje brojne aktivnosti i ličnim primerom pokazuje kako se čuva priroda i brine o zaštiti životne sredine. Kao centralna gradska opština, Savski venac prioritetno brine o ovom prirodnom bogatstvu prema kom se svesno, savesno i pravilno ophodi kako bi bilo što više zelenila na teritoriji opštine. Tim povodom Vidović je istakao neprocenjivu vrednost koju ima svako zasađeno drvo u procesu poboljšanja kvaliteta vazduha koji udišemo i dodao da će dalja ulaganja biti usmerena na uređenje igrališta, zelenih površina i parkovskih oaza, a u fokusu će ostati projekti usmereni na zaštitu životne sredine.

-Zato je ova akcija važna, jer smo danas dali svoj doprinos i ličnim primerom ukazali na značaj podizanja ekološke svesti. Nastavićemo da naše aktivnosti usmeravamo tako da buduće generacije građana Savskog venca budu ponosne na veliki broj drvoreda i zelenih površina na teritoriji naše opštine - istakao je predsednik skupštine GO Savski venac Strahinja Kukić i poručio da je Opština Savski venac prepoznala značaj ekologije i pokazala brojnim projektima da je ekološki odgovorna opština koja brine o očuvanju prirode i zaštite životne sredine.  Za dobrobit sadašnjih i budućih generacija Savski venac redovno realizuje projekte koji daju rezultate i doprinose čistijem vazduhu, zdravijoj životnoj sredini i boljem kvalitetu života.

Akcija sadnje sprovedena je na icicijativu građana i Opštine Savski venac, a uz stručnu realizaciju i nadležnost JKP „Zelenilo Beograd“ pod čijom ingerencijom se nalazi uređenje ovog lokaliteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Sveskolistac

17.03.2023 14:10

Ovi drze lopate, gde su oni sto su zaista radili i kopali?