Otvoren prvi Eko-park na Savskom Vencu

Autor: Republika

Vesti

23.02.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savski venac je dobio svoj prvi dečji eko- park, izgrađen na prostoru Topčiderskog parka. Otvaranju parka prisustvovalo je Opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom opštine Savski venac Milošem Vidovićem.

Otvoren prvi Eko-park na Savskom Vencu

Foto: GO Savski venac

Vidović je izrazio zadovoljstvo što je zelenu oazu u Topčideru sada upotpunio svojevrtan prostor za dečiju zabavu izgrađen od prirodnih materijala i po svetskim ekološkim standardima i zahvalio Ministarstvu zaštite životne sredine zato što je pomoglo izgradnju eko- parka koji će puno značiti građanima Savskog venca.

- Ovaj inovativan ekološki projekat učiniće da najmlađi posetioci Topčiderskog parka uživaju u  sportsko-zabavnom kutku koji je opremljen bezbednim rekreativnim sadržajem za mališane. U pitanju je prostorna celina savršenog ambijenta za sve koji žele da uživaju u prirodi, zelenilu, čistom vazduhu, relaksaciji i zabavi - naveo je Vidović poručivši da je na teritoriji Savskog venca u proteklih 7 godina izgrađeno  i obnovljeno blizu 20 dečijih igrališta i sportskih terena što je potvrda da su potrebe najmlađih prioritet u radu Opštine.

- Želimo da život i odrastanje naše dece učinimo što kvalitetnijim i da im obezbedimo najbolje uslove školovanja. U skladu sa tim usmerićemo naša ulaganja na uređenje igrališta, zelenih površina i parkovskih oaza, a u fokusu će nam biti i projekti usmereni na zaštitu životne sredine, jer naši najmlađi to zaslužuju - zaključio je predsednik opštine. 

Foto: GO Savski venac

 

U  okviru projekta obnovljene su i pristupne staze ovog dela Topčiderskog parka, a prilikom izvođenja radova posebno se vodilo računa da se sačuva i ne ošteti postojeće zelenilo.

Otvaranju su prisustvovala deca iz Predškolske ustanove „Savski venac“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading