MISTERIJA BEBE PRONAĐENE NA GRANICI HRVATSKE I SLOVENIJE: Ne zna se ko je majka, kako je umrla, ni ko je doneo na to mesto!

Autor:

Vesti

22.02.2023

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj bebe čije je telo ostavljeno u zagorskom selu u blizini granice sa Slovenijom još nije dobio epilog.

MISTERIJA BEBE PRONAĐENE NA GRANICI HRVATSKE I SLOVENIJE: Ne zna se ko je majka, kako je umrla, ni ko je doneo na to mesto!

Foto: pixabay.com

Novorođenče je ostavljeno pre gotovo mesec dana na zemljištu ujaka Romane Karničar u selu Hlevnica.

- Mene još sad jeza prolazi. Grozno sad zvuči, ali definitivno se trebalo drugačije pobrinuti za tu bebu, bez obzira na to je li mrtva rođena ili živa. Ne znam, ko god je to napravio, apsolutno je za svaku osudu - rekla je Romana Karničar za Dnevnik Nove TV.

Još uvek se ne zna zbog čega je beba tu ostavljena, kako je do smrti došlo, ali ni ko je majka.

- Ne mogu oni to rasvetliti ako nemaju u bazi DNA nečiji, to i laik zna - kaže Romana Karničar.

Iz Hlevnice, koja je bila zona mesta zločina, policija je izuzela sve tragove kako bi pokušala doći do onog ko je bebu ostavio. Istraga još traje, ali ne daje rezultate.

Niko službeno ne objašnjava ni gde je zapela obdukcija. U policiji kažu - i oni još čekaju šta će pokazati.

Ovo traje predugo!

Željka Cvrtilu rekla je da čitava istraga traje predugo.

Ono što bi obdukcija trebala utvrditi i ključno je za istragu i postojanje krivičnog dela jeste je li dete bilo živo u momentu rođenja, pa je zbog toga što je ostavljeno na hladnoći i bez brige nastupila smrt, što bi vrlo izvesno potpalo pod kazneno delo čedomorstva. Ili nije bilo živo - rekao je Cvrtila za Novu TV.

Otkad je policija bila tamo, obavljen je celi niz informativnih razgovora. Ali ništa od toga do sada nije pomoglo u potrazi za identitetom majke.

- Verovatno se išlo i prema mogućim ginekolozima, bolnicama, ambulantama, da se vidi čija se trudnoća vodila kao takva, a nije se pojavila kasnije s detetom i ne zna se šta se kasnije dogodilo - rekao je Cvrtila.

I niko sa sigurnošću ne želi prognozirati koliko može potrajati da se misterija bebe iz Hlevnice razreši.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading