MALBAŠA U PANICI: Najradije bi da nas UĆUTKA zbog AFERE "KALEMEGDAN"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik "Jadrana" strepi da mu ne propadne gradnja kompleksa na mestu zoološkog vrta jer je neke stanove prodao unapred

MALBAŠA U PANICI: Najradije bi da nas UĆUTKA zbog AFERE "KALEMEGDAN"

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ, YouTube/Printscreen

Bahati tajkun Nikola Malbaša, vlasnik kompanije "Jadran", ćuti kao zaliven i posle saznanja Srpskog telegrafa da je bacio oko na Kalemegdan, gde na lokaciji sadašnjeg zoološkog vrta planira da gradi luksuzni hotelsko-rezidencijalni centar.


SVAŠTA OBEĆAVAO


Kako je naš list objavio u jučerašnjem broju, on uveliko priprema projekat centra koji će se zvati "Despot Stefan" i ne haje za kategorični stav gradonačelnika Aleksandra Šapića da na tom prostoru ne dolazi u obzir bilo kakva gradnja i da je cilj da se Kalemegdan nađe na Uneskovoj listi.


- Malbaša je bio šokiran kada je video vaš tekst, što je začudilo ljude iz njegovog najbližeg okruženja jer se on svuda i na sva usta hvali da je projekat gotova stvar i da samo čeka preseljenje zoološkog vrta da počne gradnju. Panično je pokušao da sazna odakle vam informacija, a odmah je zvao svoje uticajne prijatelje i tražio da se sve zataška - kaže izvor našeg lista.


Srpski telegraf je i juče pokušao da dobije komentar gazde "Jadrana", ali njegova saradnica, na koju su nas uputili iz ove firme, ni ovog puta nas nije udostojila odgovora.
Podsetimo, bahati Malbaša bacio je oko na kulturno-istorijski biser Beograda, a naši izvori kažu da je uveren da će megalomanski projekat u srcu prestonice izgurati do kraja. Navodno, on se uzda u jake veze među pojedinim funkcionerima, kojima je obećao stanove na ekskluzivnoj lokaciji ukoliko mu pomognu da ostvari svoj naum.


DIVLJA GRADNJA


- Računa da će zgrnuti ogromne pare i tvrdi da će kvadrat u njegovom kompleksu biti skuplji čak i od onih u Beogradu na vodi. Neke od svojih prijatelja debljeg novčanika je čak ubedio da rezervišu stanove, čak ima i onih koji su platili unapred. Ukoliko mu planirani biznis propadne, sve te pare će morati da vrati, zato je ovaj projekat za njega biti ili ne biti - otkriva sagovornik Srpskog telegrafa.


Naš list je već ranije pisao o Malbašinoj divljoj gradnji širom Beograda, kao i o činjenici da je samo u 2022. od državnih preduzeća dobio poslove vredne 100 miliona evra. Na tenderima učestvuje uglavnom u konzorcijumima, ali i kao jedini ponuđač. U avgustu prošle godine, prema podacima APR, dobio je čak devet ugovora, od toga četiri u samo jednom danu, a u martu je pobedio na osam tendera za sasvim različite poslove.


Na šta sve nije odgovorio


- Da li posedujete objekat u Ulici omladinskih brigada i da li je nelegalno izgrađen?
- Koliko nelegalnih objekata ste izgradili, a koliko legalizovali na osnovu Zakona o ozakonjenju?
- Da li neko iz vaše porodice ima nelegalne objekte?
- Da li je tačno da već imate izrađen projekat za gradnju stambenog kompleksa na mestu sadašnjeg zoološkog vrta?


Divlja gradnja, pa ozakonjenje


Malbašinoj divljoj gradnji nanaruku ide i Zakon o ozakonjenju, donesen prošle godine, koji omogućava naknadno izdavanje građevinske i upotrebne dozvole za objekte ili za deo objekta koji je nelegalno izgrađen. Koliko je takvih zgrada, nadležni, koji istražuju njegovo poslovanje, tek treba da utvrde.


Na društvenim mrežama i forumima su neki korisnici tvrdili da je "Jadran" dobio posao u okviru Železničke stanice Dunav, navodno bez saglasnosti "Železnice", kao vlasnika, i bez građevinske dozvole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading